Atkreipkite dėmesį: internetinėje erdvėje jau darbuojasi virtualus patrulis | Diena.lt

ATKREIPKITE DĖMESĮ: INTERNETINĖJE ERDVĖJE JAU DARBUOJASI VIRTUALUS PATRULIS

  • 20

Policija balandžio 6 dieną pradėjo patruliuoti ir internetinėje erdvėje. Čia nuo pirmadienio virtualus patrulis reaguos į akivaizdžius nusikaltimus ar pažeidimus.

„Kaip jau buvo skelbta, balandžio 6 d. patruliuoti elektroninėje erdvėje pradėjo virtualus patrulis. Tai – trys pareigūnai, kurių pagrindinė užduotis – nusikalstamų veikų ar administracinių nusižengimų prevencija elektroninėje erdvėje. Pareigūnai reaguos tik į akivaizdžius elektroninėje erdvėje daromus ar rengiamus daryti teisės pažeidimus. Pradžioje asmenys bus įspėti, kad jie nutrauktų galimai neteisėtus veiksmus, o jų nenutraukus – surinkta medžiaga bus registruojama ir perduodama atitinkamam policijos padaliniui  tolimesniam tyrimui“, – rašoma policijos pranešime.

„Kaip tai vyks? Viešas virtualaus patrulio įspėjimas kaip komentaras soc. tinkluose arba portaluose. Privati žinutė socialiniame tinkle „Facebook“. Elektroninis laiškas iš el. pašto virtualus.patrulis@policija.lt“, – vardijo policijos atstovai.

Policijos nuotr.

Policija taip pat pateikė šešis pavyzdžius, į kokias situacijas reaguos virtualus patrulis:

Virtualus patrulis dirbs viešai, niekaip neribos žodžio laisvės, nesikiš į privačius asmenų susirašinėjimus.

1. Skelbimai su siūlymais įsigyti kontrabandinių cigarečių ar alkoholio.

2. Siūlymai prisiimti kito asmens padarytą pažeidimą.

3. Grasinimai susidoroti su kitais asmenimis.

4. Siūlymai nusipirkti vairuotojo pažymėjimą, ar padėti už pinigus išlaikyti vairavimo egzaminą, siūlymai nusipirkti techninę apžiūrą ir pan..

5. Narkotinių medžiagų platinimas elektroninėje erdvėje.

6. Siūlymai investuoti į įtartinas platformas, pirkti el. būdu netikrose internetinėse parduotuvėse, kitokie sukčiavimai elektroninėje erdvėje.

„Tai – pagrindinės veiklos kryptys, kuriomis dirbs šie pareigūnai. Virtualus patrulis dirbs viešai, niekaip neribos žodžio laisvės, nesikiš į privačius asmenų susirašinėjimus“, – informuoja policijos atstovai.

Daugiau informacijos apie virtualų patrulį galite rasti čia.

Rašyti komentarą
Komentarai (20)

ei jus

virtualus kgbesnikai,tai ka jau savo nuomones negalima reiksti?kas liepe,putinas?jus ten savo panosis pirma susitvarkykit,ateis nauja valdzia,o jus eisit ant naru,atsirado,mat pasaulio bambos.Tfu ant jusu. dirbt von,tinginiai ir veltedziai,ar jau be pederastu gyvent neistengiat?

O kodėl prostitučių nebaus pasiskelbusių internete

Man atrodo kad pirmiausia reikėtu baust prostitutes pasiskelbusias su šlykščiais pasiūlymais. Ir taip jau šimta metų jos viešai skelbesi, pilnas internetas diena iš dienos, ir pagrinde tos pačios.

išmokome visu pormo

Pagarbiai bendrauti su gerbiamais žmonemis. Ir tai abipuse pagarba. Bet yra mažumos kurios mus skaito tamsiais žmonemis. Šiais atvejais pagarbos nebus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS