Atleistas Klaipėdos uosto vadovas A. Vaitkus prašo teismo grąžinti į darbą | Diena.lt

ATLEISTAS KLAIPĖDOS UOSTO VADOVAS A. VAITKUS PRAŠO TEISMO GRĄŽINTI Į DARBĄ

  • 29

Teismas penktadienį pradės nagrinėti iš Klaipėdos uosto vadovo posto atleisto Arvydo Vaitkaus skundą – jis prašo panaikinti susisiekimo ministro Roko Masiulio sprendimą jį atleisti.

A. Vaitkus Vilniaus miesto apylinkės teismo prašo pripažinti jo atleidimą neteisėtu, grąžinti į darbą, išmokėti kompensaciją už priverstinę pravaikštą nuo kovo 25 dienos iki teismo sprendimo įsiteisėjimo dienos.

R. Masiulis kovo 25 dieną pasirašė įsakymą dėl A. Vaitkaus atleidimo – tokį sprendimą jis priėmė kilus abejonėms, ar direkcijos vadovo poste A. Vaitkus liktų nešališkas įmonių, kurių paramos sulaukė rinkimuose, atžvilgiu.

A. Vaitkus sprendimą jį atleisti pavadino politiniu, o Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos vadovai tvirtino, kad tai yra kerštas už uosto vadovo dalyvavimą rinkimuose.

Kovo mėnesį su „valstiečių“ sąrašu vykusiuose savivaldos rinkimuose A. Vaitkus iškovojo Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos nario mandatą, tačiau mero rinkimus per antrąjį turą pralaimėjo dabartiniam uostamiesčio vadovui Vytautui Grubliauskui.

Klaipėdos uosto direkcijai šiuo metu laikinai vadovauja infrastruktūros direktorius Vidmantas Paukštė.

Rašyti komentarą
Komentarai (29)

Ro

Šaunuolis, Arvydai!

Arvydai

kazkodel nepritapai nei Achemos koncerne nei valstybineje istaigoje ?

ha-ha-ha

Tegul dirba kemsargiui.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS