Atnaujintos taisyklės keliautojams: nelieka izoliacijos atvykstantiems iš ES šalių | Diena.lt

ATNAUJINTOS TAISYKLĖS KELIAUTOJAMS: NELIEKA IZOLIACIJOS ATVYKSTANTIEMS IŠ ES ŠALIŲ

  • 2

Nuo šeštadienio, vasario 5 d., iš užsienio atvykstantiems asmenims, kurie buvo pilnai paskiepyti anksčiau nei prieš 270 dienų ir negavo sustiprinančiosios vakcinos dozės, nebus taikomos išimtys dėl izoliacijos (atvykus iš ne Europos ekonominės erdvės šalių) ir testavimo.

Kaip praneša Sveikatos apsaugos ministerija (SAM), paveiktų šalių sąraše Europos ekonominės erdvės šalys iš raudonos zonos perkeliamos į geltoną – tai reiškia, kad iš jų atvykstantiems keliautojams izoliuotis nereikės, tačiau nuo COVID-19 ligos nepaskiepytiems, 180 dienų laikotarpiu šia liga nesirgusiems arba anksčiau nei prieš 270 dienų pilnai paskiepytiems ir neturintiems sustiprinančiosios vakcinos dozės asmenims bus privaloma atlikti tyrimą. Atvykstant į Lietuvą taip pat bus pripažįstamos „Nuvaxovid“ ir „Covishield“ vakcinos.

Siekiant vienodinti reikalavimus keliautojams visoje Europos Sąjungoje (ES), reikalavimas atsivežti neigiamą COVID-19 tyrimo rezultatą nebus privalomas asmenims, kurie atitinka ES Skaitmeninio COVID pažymėjimo reikalavimus dėl vakcinacijos ir persirgimo. Tyrimo  atlikti  nereikės iš užsienio atvykstantiems asmenims, kurie persirgo COVID-19 liga 180 dienų laikotarpiu, kai diagnozė buvo patvirtinta PGR tyrimu, taip pat asmenims, kurie buvo pilnai paskiepyti 270 dienų laikotarpiu (270 dienų terminas netaikomas asmenims iki 18 metų) arba gavo sustiprinančiąją vakcinos dozę. Šių kriterijų neatitinkantys asmenys COVID-19 tyrimą atlikti privalės.

Kaip skelbia ministerija, nuo šeštadienio visos ES ir Europos ekonominės erdvės šalys perkeliamos į geltoną zoną, todėl asmenims, kurie neatitinka aukščiau nurodytų persirgimo ar pasiskiepijimo kriterijų, izoliacija nebebus taikoma.

SAM informacija.

Atvykstantiems iš ne ES ir Europos ekonominės erdvės šalių išlieka raudonai ir pilkai zonai galioję reikalavimai, t. y. asmenims, neatitinkantiems persirgimo ar paskiepijimo kriterijų, privaloma išsitirti prieš kelionę ir atvykus į Lietuvą izoliuotis 7 dienas.

ES užregistravus naują vakciną nuo COVID-19 ligos „Nuvaxovid“, ja pasiskiepijusiems žmonėms taip pat bus taikomos tyrimų ir izoliacijos išimtys. Atvykstant į Lietuva taip pat bus pripažįstama Indijoje pagal farmacijos kompanijos „AstraZeneca“ licenciją gaminama vakcina „Covishield“.

SAM primena, kad norint sumažinti viruso plitimą visiems keliaujantiems yra rekomenduojama laikytis sveikatos apsaugos priemonių visos kelionės metu. Svarbu dėvėti medicininę kaukę, laikytis atstumų, nesibūriuoti, nebūti nevėdinamosiose kambariuose, dažnai plauti rankas. Jeigu žmogus pajaučia peršalimo simptomus (kosulys, sloga, sunkus kvėpavimas temperatūrą ir kita), nekeliauti.

Paveiktų šalių sąrašą rasite čia.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

ALGIS

Vyriausybėje DEBILŲ - DEBILAI , kai per parą susirgimai virš 14000 ,jie paleidžia vadeles ir giriasi , kad situacija valdoma - U R O D A I , JIEMS LABIAU RŪPI BALTARUSIOS REŽIMAS , BET NE LIETUVOS Ž M O N Ė S .

Kavenskis

Apie ka rasinelis ? Tai bus izoliacija ar ne ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS