Atsakas S. Lavrovui: Lietuva nesikišo ir nesikiš į Baltarusijos vidaus reikalus | Diena.lt

ATSAKAS S. LAVROVUI: LIETUVA NESIKIŠO IR NESIKIŠ Į BALTARUSIJOS VIDAUS REIKALUS

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius sureagavo į Rusijos diplomatijos vadovo Sergejaus Lavrovo pareiškimą, kad Lietuva, esą veikianti nedemokratiniais ir pagarbos Baltarusijos suverenitetui nerodančiais metodais, mėgina destabilizuoti padėtį Baltarusijoje.

„Lietuva nesikišo ir nesikiš į Baltarusijos vidaus reikalus, nes neturi tokios teisės ir ketinimų. Tačiau Lietuva padėjo ir padės Baltarusijos žmonėms, kurių saugumui grės pavojus. Lietuvos ir ES šalių nuomone iš politinės aklavietės Baltarusiją gali išvesti nauji skaidrūs rinkimai, kuriuos pripažintų ir Baltarusijos žmonės, ir tarptautinė bendruomenė“, – teigiama Eltai atsiųstame L. Linkevičiaus komentare.

Kaltinimus Lietuvos atžvilgiu S. Lavrovas išsakė antradienį Maskvos valstybinio tarptautinių santykių instituto studentams.

„Mes matome mėginimus destabilizuoti situaciją. Tiesą sakant, šito niekas ir neslepia. Mūsų kaimynai lietuviai, mano manymu, jau peržengė visas padorumo ribas, keldami reikalavimus. Turime pagrindo manyti, kad jie su ponia S. Cichanouskaja dirba anaiptol ne demokratiniais metodais ir metodais, kurie nerodo didelės pagarbos Baltarusijos Respublikos suverenitetui“, – teigė jis.

Tačiau Lietuva padėjo ir padės Baltarusijos žmonėms, kurių saugumui grės pavojus.

Anot S. Lavrovo, įkyrios tarpininkavimo paslaugos padėčiai Baltarusijoje sureguliuoti šiuo metu nereikalingos.

„Mes norime, kad baltarusiams būtų suteikta galimybė patiems spręsti savo problemas“, – tvirtino Rusijos URM vadovas.

Baltarusijoje rugpjūčio 9 d. įvyko prezidento rinkimai, kuriuose neva 80,1 proc. balsų atiteko 26 metus šalį valdančiam A. Lukašenkai. Oficialiais duomenimis, opozicijos atstovė Sviatlana Cichanouskaja buvo antra su 10,12 proc. balsų, tačiau ji rezultatų nepripažino. Pati S. Cichanouskaja naktį į rugpjūčio 11-ąją dėl savo saugumo išvažiavo iš Baltarusijos ir šiuo metu yra Lietuvoje.

Suklastoti rinkimai šalyje sukėlė protestų bangą, kuri neslūgsta iki šiol. Kilusius protestus valdžia malšino smurtu, keli žmonės žuvo, tūkstančiai buvo sulaikyti, pranešama apie kankinimus sulaikymo įstaigose.

Rašyti komentarą
Komentarai (33)

Cia del "NATO pola" balioneliu?

Galima ir neleisti tu balioneliu, bet su kuo tada Bulbiasenka kariaus pasienyje? Medininku oro musis (kai du kariniai malunsparniai pasiaukojanciai nukove priesiskus balionelius) gi jau yra iejes i Europine istorija, turi net savo Vikipedijos irasa.

zenonui

mūsų valdžios juodiesiems veikėjams dabar dėl Ukrainos tikriausiai didžiulis nusivylimas ir lūkesčių griūtis.Tiek stengtasi, tiek organizuota, suskaičiuota kaip reikės ukrainiečių valstybinį turtą privatizuoti (net Kubilius buvo ten numatytas kaip pagrindinis privatizavimo konsultantas)schemos ir sąmatos bizniams paruoštos ir še tau - niekas neišdegė..Ukrainoje savų banditų per akis ir jie neleido ir tikrai neleis kitom gaujom ,,melžti savo karvės".:D).Jau net Linkevičius šiandien nemini Ukrainos:D)

dfg

Linkevičius galėtų autoatsakiklį pasijungti, kam laiką gaišti su žurnaliūgom.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS