Augant COVID-19 sergamumo rodikliui, Lietuvą iš „žaliojo sąrašo“ išbraukė ir Airija | Diena.lt

AUGANT COVID-19 SERGAMUMO RODIKLIUI, LIETUVĄ IŠ „ŽALIOJO SĄRAŠO“ IŠBRAUKĖ IR AIRIJA

  • 1

Augant Lietuvos sergamumo rodikliui, Airija išbraukė Lietuvą iš vadinamojo „žaliojo sąrašo“.

„Kadangi mūsų šalyje auga sergamumo rodiklis, iš vadinamojo „žaliojo sąrašo“ Lietuvą išbraukė ir Airija. Kipras planuoja imtis tokio sprendimo nuo šiandien“, – nuotolinėje spaudos konferencijoje penktadienį sakė A. Veryga.

Jis taip pat priminė, kad, atvykus į Latviją iš Lietuvos, yra privaloma 10 dienų izoliacija, išskyrus tam tikrus atvejus, kai yra vykstama darbo reikalais, kurie yra būtini tam tikrų pareigų atlikimui. Atvykus į Estiją, privaloma 14 dienų izoliacija, išskyrus asmenims, atvykusiems darbo, studijų, sveikatos paslaugų gavimo tikslais.

„Islandijoje atvykusiems iš Lietuvos privaloma 14 dienų izoliacija, Airijoje – taip pat. Vokietija taiko skirtingą reglamentavimą įvairiems regionams. Šiuo metu yra nustatyta, kad atvykusiems iš Šiaulių ir Kauno regionų yra privaloma arba 14 dienų izoliavimosi tvarka, arba atvykęs asmuo gali iškart oro uoste pasidaryti testą ir, jei testas bus neigiamas, izoliuotis nereikia. Vengrija yra labai apribojusi keliones, užsieniečiai į šalį yra neįleidžiami, išskyrus keletą tų, kurie turi leidimą gyventi arba atvyksta į verslo susitikimus“, – sakė A. Veryga.

Kipras nuo penktadienio Lietuvą įtraukė į sąrašą šalių, iš kurių atvykus reikia pateikti įrodymą, kad ne anksčiau kaip prieš 72 valandas atliktas koronaviruso testas yra neigiamas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Edmundas

Kodėl išsamiai nepaaiškinta,kad tikrai aišku būtų.Ar reikės izoliuotus tiems,kurie turi covid pasą,yra paskiepyti???

SUSIJUSIOS NAUJIENOS