Augant sergamumui, A. Dulkys sako nematantis argumentų skelbti gripo epidemiją | Diena.lt

AUGANT SERGAMUMUI, A. DULKYS SAKO NEMATANTIS ARGUMENTŲ SKELBTI GRIPO EPIDEMIJĄ

Augant sergamumui gripu ir peršalimo ligomis, sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys teigia nematantis argumentų skelbti gripo epidemiją.

„Lietuvos mastu nematau dar argumentų, kad reikėtų skelbti kokią nors epidemiją. Pagal mūsų rodiklių matavimo visą sistemą mes turime išaugusį atvejų skaičių, bet jeigu pasižiūrėsime į pacientų skaičių dėl gripo, jeigu mes pasižiūrėsime intensyvioje terapijoje kokia yra situacija, tai ji yra auganti, bet tie skaičiai tikrai yra valdomi“, – žurnalistams antradienį sakė jis.

„Panašiai kaip ir COVID-19 atžvilgiu taip pat turėjom labai aukštus skaičius, tačiau išgijimas, pacientų skaičius, reanimacijos skaičiai buvo stabilūs“, – pridūrė ministras.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) pirmadienį paskelbtais duomenimis, Lietuvoje sergamumas gripu, peršalimu ir COVID-19 augo trečią savaitę iš eilės. Praėjusią savaitę bendras sergamumo gripu, peršalimu ir COVID-19 rodiklis siekė 1577,4 atvejo 100 tūkst. gyventojų.

Pasak NVSC, epideminis sergamumo lygis pasiektas 22-ose savivaldybėse. Ankstesnę savaitę jį buvo pasiekusios aštuonios savivaldybės. 

„Pagal epidemijų skelbimo tvarką dabar matyčiau, kad galima būtų svarstyti kai kuriose švietimo įstaigose galbūt (mokytis – BNS) nuotoliniu būdu, galbūt vienoje ar kitoje savivaldybėje. Kol kas neturim signalų, kad kuri nors savivaldybė mano, kad tai reikėtų daryti“, – apie galimus veiksmus kalbėjo A. Dulkys.

Sveikatos centro duomenimis, gruodžio 5–11 dienomis į šalies ligonines dėl gripo pateko 97 žmonės, iš kurių 71 buvo vaikai iki 17 metų. Intensyviosios terapijos skyriuose buvo gydomi šeši asmenys, iš kurių trys buvo 2–17 metų vaikai. 

Ministras pažymėjo, jog yra tikėtina, kad sergamumas gripu augs iki sausio mėnesio.

Pasak NVSC, šiemet Lietuvoje sergamumo sezonas prasidėjo anksčiau nei iki COVID-19 ligos pandemijos. Ankstyvesnė sergamumo sezono pradžia šiemet buvo ir pietų pusrutulyje.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Nors \\\\\.../////

išvaiza penktoko,bet teis tai pagal paso duomenis.Neišsisuks,vaikelis spiegenčiu balseliu.

Lektoratas \\\\\.../////

vos ne nulinis,jau visiems nusibodo to vaikelio-kvailelio pezalai.

Ela

Kokia dar gripo epidemija?. Kas saugosi užsidės ir kaukę , ir su temperatūrą į darbą neis, ar sergantis į mokyklą. Negi žmonės tokie kvaili ,kad vis reikia dėti "apynasrį" , ar bet kokį suvaržymą .Įgriso suvaržymai. Gal iš tiesų pradėsit mąstyti ?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS