Žiniasklaida: aukšto FNTT pareigūno sutuoktinė dirba „Foxpay“ finansų vadove | Diena.lt

ŽINIASKLAIDA: AUKŠTO FNTT PAREIGŪNO SUTUOKTINĖ DIRBA „FOXPAY“ FINANSŲ VADOVE

  • 36

Teisėsaugos ir kitų institucijų akiratyje atsidūrusios finansinių technologijų įmonės „Foxpay“ finansų vadove dirba vadovaujančias pareigas Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyboje (FNTT) užimančio pareigūno Mariaus Staniulio sutuoktinė, penktadienį skelbia naujienų portalas „Delfi“.

Pasak portalo, M. Staniulis yra FNTT Pinigų plovimo prevencijos valdybos Analizės skyriaus viršininkas.

Anot „Delfi“, M. Staniulio Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai pateiktoje privačių interesų deklaracijoje nurodyta, kad jo sutuoktinė Jolanta Staniulė „Foxpay“ finansų vadove dirba nuo 2023 metų gruodžio.

Registrų centro duomenimis, ji mėnesį – nuo šių metų sausio 25 iki vasario 28 dienos – buvo „Foxpay“ direktorė.

Lietuvos bankas (LB)  nuo kovo vidurio atlieka neplaninį „Foxpay“ ir jos savininkės Ievos Trinkūnaitės patikrinimą. Būtent jai 2022 metais centrinis bankas leido įsigyti finansinių technologijų įmonę.

Pasak BNS turimo vyriausybinės strateginių įmonių sandorius tikrinančios komisijos protokolo, patikrinimas pradėtas gavus informacijos apie galimus „Foxpay“ valdymo, pinigų plovimo ir teroristų finansavimo prevencijos ir informacijos saugumo pažeidimus, taip pat gavus skundų ir pranešimų apie galimai neteisėtą jos klientų veiklą ir jų lėšų tvarkymą.

Ketvirtadienį LB apribojo „Foxpay“ naudojimąsi centrinio banko valdoma mokėjimų sistema „Centrolink“.

Ikiteisminį tyrimą dėl galimai neskaidrios įmonės veiklos yra pradėjusi ir Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

Dėl ryšių su I. Trinkūnaite ir jos sugyventiniu, anksčiau už finansinius nusikaltimus teistu Vilhelmu Germanu, praėjusią savaitę iš pareigų pasitraukė socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė, kurios vyras anksčiau dirbo „Foxpay“ valdyboje.

Rašyti komentarą
Komentarai (36)

Ko gero ir galimai buvusi ministre Navickienė

Prisigrobė tiek, kad užteks jai dabar šiltai ir sočiai gyventi kur kitur, ne Lietuvoje. O yra ir daugiau buvusiųjų ministrių, kur galimai pavogusios milijardus ir padalinusios partiečiai iš krikščionių demokratų, Tėvynės Sąjungos, konservatoriams. Iš krašto apsaugos viešų pinigų prie buvusios ministrės Rasos Juknevičienės vogta buvo stambiu mastu ir su Juknevičienės dalyvavimu. Užteko tų vogtų pinigų iki dabar, senutė nusipirko vietą Europarlamente. O dėl Navickienės ir jos ryšių su Staniulio pavardės asmenimis, nieko stebėtino. Labai korumpuoti. Galimai. Su Staniulio pavarde sietina purvini reikalai, bet tokio lygio purvas, kad iškuopti nebeįmanoma. Galimai Staniuliai, Staniulienės iki kaklo purve. Ir tame purve buvusi ministrė Navickienė.

Buvęs

Cha-cha-cha!!! Ką ir reikėjo įrodyti.

Lietuva komoje

Voratinklis, baisiausias šlykščiausias voratinklis... Džiaugiuosi vasara, bet laukiu rudens rinkimų. Visas lervas, vorus , visą konservatorių- liberalų šutvę patraukti nuo Lietuvos parlamento, svarbiausių valstybę saugančių institucijų... Dar tokio pragaro neturėjome!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS