Aukštųjų mokyklų studentams – atsargos leitenanto laipsnis | Diena.lt

AUKŠTŲJŲ MOKYKLŲ STUDENTAMS – ATSARGOS LEITENANTO LAIPSNIS

  • 5

Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijoje penktadienį aukštųjų mokyklų studentams, baigusiems Jaunesniųjų karininkų vadų mokymus (JKVM), buvo suteiktas pirmasis karininko laipsnis.

Daugiausia jų – 45 absolventai – mokėsi Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijoje, 8 – Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų batalione, 30 – Divizijos generolo Stasio Raštikio Lietuvos kariuomenės mokykloje ir 7 – Dr. Jono Basanavičiaus karo medicinos tarnyboje.

Pasak Krašto apsaugos ministerijos, tai jau penktoji, kai mokymai buvo atnaujinti, juos baigusių kariūnų aspirantų laida, papildžiusi Lietuvos kariuomenės rezervo karininkų gretas.

JKVM absolventams krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis, Lietuvos karo akademijos viršininkas plk. Juozas Kačergius ir Mokymo ir doktrinų valdybos vadas brg. gen. Gintautas Zenkevičius suteikė atsargos jaunesniojo karininko (leitenanto) laipsnį ir įteikė mokymų baigimo ženklus.

JKVM absolventams bus suteikta rezervo būrio vado, medicinos studentams – karo gydytojo kvalifikacija. Geriausius JKVM absolventus apdovanojo karinių dalinių, kuriuose vyko mokymai – Lietuvos karo akademijos, Lietuvos kariuomenės mokyklos ir Karo medicinos tarnybos, – vadovybė.

Po šešerių metų pertraukos, nuo 2012 m. rudens, Jaunesniųjų karininkų vadų mokymai buvo atnaujinti, siekiant stiprinti šalies gynybinius pajėgumus – rengti karininkus (būrių vadus) Lietuvos kariuomenės rezervui, jai reikalingus specialistus, ugdyti Lietuvos Respublikos pilietį, pasirengusį atlikti konstitucinę pareigą – ginklu ginti savo valstybę.

JKVM – viena iš privalomosios pradinės karo tarnybos formų. Trejus metus ją atlikę 18–32 metų aukštųjų mokyklų studentai ir absolventai, pagal tarpukario Lietuvos tradicijas vadinami kariūnais aspirantais, įgijo pagrindinį karinį parengimą, išmoko veikti karinio vieneto sudėtyje ir jam vadovauti. Atsargos karininkai, baigę mokymus, turės galimybę tarnauti Lietuvos kariuomenėje ir siekti karininko karjeros.

Krašto apsaugos ministerijos duomenimis, šiuo metu Vilniuje (Lietuvos karo akademijoje) iš viso mokosi 163, Klaipėdoje (Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų motorizuotajame pėstininkų batalione) – 63, Kaune – 163 (Divizijos generolo Stasio Raštikio Lietuvos kariuomenės mokykloje) ir 30 (Karo medicinos tarnyboje) JKVM klausytojai.

GALERIJA

  • Aukštųjų mokyklų studentams – atsargos leitenanto laipsnis
  • Aukštųjų mokyklų studentams – atsargos leitenanto laipsnis
  • Aukštųjų mokyklų studentams – atsargos leitenanto laipsnis
  • Aukštųjų mokyklų studentams – atsargos leitenanto laipsnis
  • Aukštųjų mokyklų studentams – atsargos leitenanto laipsnis
  • Aukštųjų mokyklų studentams – atsargos leitenanto laipsnis
A. Pliadžio / KAM nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Kęstas

Ir šie sovietiniai laipsniai yra viskas, ką sugebame. Nėra dovanėlių, nėra dovanų... "Europos inovacijų ir technologijų instituto (EIT) apdovanojimuose – 19 nominuotų idėjų ir startuolių. Konkurse dalyvauja startuoliai, kurių idėjos sprendžia globalias problemas skirtingose srityse – klimato kaitos, energetikos, skaitmenizacijos, maisto, sveikatos ir išteklių ar medžiagų. Dalyvių iš Lietuvos sąraše nėra." Nėra čia ko stebėtis. Lietuvoje neturime europinio lygio mokslininkų, kokių turi net mažytė Estija. O be gero mokslo pagrindo startuolių su įdomiomis idėjomis tikėtis naivu. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

jusu vardas

Niekam tike tie kursai, eiliniai tarnave 9men daugiau zino ir moka nei tie ale "karininkai".

Kimberly Seeger

Mano kaimyno motina daro $139 / h internete. Ji buvo atleista už 6 menesius, taciau praejusi menesi jos darbo užmokestis buvo 13847 JAV doleriu, o tik kelias valandas dirbo internete. naudoti šia nuoroda ,,, >>>>>>>>>>> w­w­w.C­a­s­hClub5.Com
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS