Ar pamenate tokį automobilį? | Diena.lt

AR PAMENATE TOKĮ AUTOMOBILĮ?

  • 4

„Ar dar atsimenate tokius policijos automobilius?“– tokį klausimą uždavė pareigūnai feisbuke, šalia XX a. pabaigą menančio tarnybinio automobilio nuotraukos. 

„Buvę ir esami vyresnės kartos policijos pareigūnai ar eismo dalyviai turbūt dar pamena senuosius tarnybinius automobilius „Volvo 244“. Keletą šių 1987 m. gamybos automobilių Švedijos kolegos Lietuvos policijai padovanojo 1995 metais. Laikmetis buvo nelengvas, vos prieš keletą metų atkūrusi nepriklausomybę mūsų valstybė dar stojosi ant kojų, o atnaujinti paveldėtą byrančių sovietinių automobilių parką buvo būtina, tad ši Švedijos policijos dovana buvo labai laukta. Automobiliai buvo perduoti Kelių policijai ir Lietuvos policijos akademijai“, – rašoma  Lietuvos policijos paskyroje. 

Pareigūnai feisbuke tvirtina, kad iki mūsų dienų išliko tik vienas toks automobilis, kuris buvo naudojama būsimų policijos pareigūnų rengimui Lietuvos policijos akademijoje Vilniuje.

Pasak įrašo autorių, šį eksponatą išsaugojo Mykolo Romerio universiteto ir MRU Viešojo saugumo akademijos darbuotojai.  

Taip pat pranešama, kad šį automobilį planuojama eksponuoti prie Lietuvos policijos muziejus rengiamoje lauko ekspozicijoje.

GALERIJA

  • Ar pamenate tokį  automobilį?
Feisbuko grupės „Lietuvo policija“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

CCW

taip,pamenu,kyšininkai važinėjo

allright

kur cia neatsiminsi, kai daves i letena uz girtuma gal 5 kart, uz vairavima be teisiu gal 10 kart, uz istisines linijas gal 20 kart ir uz greicio virsijima gal 50 kart. jie gi namus susistate tie seni mentai is tu kysiu. per juos ir buvo ta betvarke keliuose, nes kai nustojo kysius imt, tai ne kart girtas nevairavau. dabar reikia but pilnu idiotu, kad sugalvot girtam vaziuot

Buvo

tikrai nuostabus Volvo universalai,ar ne 740 modelio. Po ju - liko tik kaka! Tegu ir su zenkliuku,bet kaka.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS