Baltarusiams neįsileidžiant pakistaniečio Medininkų pasienio punktas lieka uždarytas | Diena.lt

BALTARUSIAMS NEĮSILEIDŽIANT PAKISTANIEČIO MEDININKŲ PASIENIO PUNKTAS LIEKA UŽDARYTAS

Baltarusijos pasienio pareigūnams atsisakant įsileisti su suklastotais dokumentais vykusio Pakistano piliečio Medininkų pasienio kontrolės punktas lieka uždarytas.

„Žmogus stovi ant sienos linijos šalia kelio. Jis ten praleido naktį, pasieniečiai jam davė vandens, pasiūlė maisto, o Baltarusija ir toliau jo neįsileidžia“, – sekmadienį BNS sakė VSAT atstovas Giedrius Mišutis.

Jo teigimu, šalia pasienio punkto situacija normali, transporto priemonių eilės nesikaupia.

„Pasieniečiai stovi prie punkto ir lengvuosius automobilius nukreipia į kitus punktus. Jų nėra laukiančių šalia punkto. Krovininių automobilių skaičiai laukimo aikštelėse panašūs, kaip vakar rytą“, – tvirtino G. Mišutis.

„Matyt, perspėjimai apie situaciją punkte suveikė“, – pridūrė jis.

Šeštadienį nuo 13 val. Medininkų pasienio kontrolės punkte sustabdytas sienos kirtimas iš abiejų pusių – ir iš Lietuvos, ir iš Baltarusijos. Įleidžiami ir išleidžiami tik maršrutiniai autobusai lietuviškais valstybiniais numeriais bei diplomatinis transportas.

Laikinai uždaryti valstybės sieną Lietuvos pasieniečiai nusprengė Baltarusijos pareigūnams atsisakant priimti su suklastotais dokumentais į Lietuvą mėginusį patekti Pakistano pilietį.

Penktadienio vakarą Lietuvos pasieniečiai, tikrindami maršrutinio autobuso Minskas–Vilnius keleivių dokumentus, aptiko, kad vienas keleivis pateikė galimai suklastotus asmens dokumentus.

G. Mišučio teigimu, Pakistano pilietis patikrai pateikė suklastotą Rumunijos vairuotojo pažymėjimą ir Rumunijos tapatybės kortelę.

Tokiais atvejais surašomas atsisakymas leisti asmeniui atvykti į šalį ir jis grąžinamas į valstybę, iš kurios atvyko.

„Tačiau baltarusiai atsisakė jį priimti, į Lietuvą žmogus negali patekti, baltarusiai neteisėtai atsisako jį įsileisti atgal. Iki šios valandos bandyta kalbėtis, pranešti apie situaciją, bet jie to žmogaus neįsileidžia, nors privalėtų tą padaryti, – šeštadienį BNS sakė VSAT atstovas. – Jis sėdi praktiškai ant sienos, ant linijos. Kartais atsigula ant asfalto. Toje vietoje žmogaus neturi būti, ten paprastai būna intensyvus transporto eismas, srautai dideli.“

Pasak G. Mišučio, nepavykus pasiekti, kad užsienietis išvyktų atgalį į Baltarusiją, nuspręsta sustabdyti eismą abiem kryptimis.

Esant tokiai neapibrėžtai situacijai VSAT rekomenduoja keliaujantiesiems iš Baltarusijos ir į Baltarusiją rinktis kitus pasienio punktus.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Anonimas

As tai sakyciau kad uzdaryti visus baltarusijos punktus ir neileidineti jokiu rusu ir baltarusiu.

skiep

labai teisingas sprendimas,uzdarykit ir kitus punktus,uzteks jiems issidirbinet.

Ei, ūsuotos putino prostitutės

Šizofreniko Lukašenkos KGB „sustrepino“ rumunišką „ksivą“, o Lietuva turi aiškintis? Tegu 99% „išrinkto“„prezidento“ šunys bielarusijoje aikšinasi kuris prastai piešia.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS