Baltarusijos pasienyje už 5 mln. eurų įrengs stebėjimo sistemą | Diena.lt

BALTARUSIJOS PASIENYJE UŽ 5 MLN. EURŲ ĮRENGS STEBĖJIMO SISTEMĄ

Norvegijos kapitalo Informacinių technologijų bendrovė „Atea“ už 5,05 mln. eurų įrengs vaizdo stebėjimo sistemą Kabelių pasienio užkardoje Varėnos rajone.

Norvegijos kapitalo Informacinių technologijų bendrovė „Atea“ už 5,05 mln. eurų įrengs vaizdo stebėjimo sistemą Kabelių pasienio užkardoje Varėnos rajone.

Dabar šiame 45 kilometrų ilgio pasienio ruože su Baltarusija tokios sistemos Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) neturi.

Pagal lapkričio 18 dieną pasirašytą sutartį darbus įmonė turėtų baigti iki 2022 metų lapkričio, skelbiama centriniame viešųjų pirkimų portale.

VSAT atstovas Giedrius Mišutis BNS sakė, kad ją įdiegus užkardos pasieniečiai galės nuolat stebėti ir fiksuoti valstybės sieną kertančius ar prie jos priartėjančius objektus. „Atea“ ne tik sumontuos įrangą, bet ir apmokys pasieniečius ja naudotis.

Tarnybos duomenimis, šiuo metu pasieniečiai modernia įranga kontroliuoja apie 61 proc. Europos Sąjungos išorės sienos, už kurios apsaugą atsako Lietuva. Sekama visa daugiau kaip 119 kilometrų ilgio jūros siena, visa siena su Rusija ir apie 38,6 proc. sienos su Baltarusija.

Lietuva yra atsakinga už bemaž 1,1 tūkst. kilometrų ES išorinės sienos, iš jų 679 km yra siena su Baltarusija. 

Anot VSAT atstovo, planuojama, kad 2022 metais tokios sistemos bus įdiegtos visame sienos su Baltarusija ruože.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

tai dabar mato net baltarusijos

ukrainos pasieny, kiaurai per visa baltarusija ....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS