Baltijos šalių oro erdvės patruliai – NATO naikintuvai – kilo devynis kartus | Diena.lt

BALTIJOS ŠALIŲ ORO ERDVĖS PATRULIAI – NATO NAIKINTUVAI – KILO DEVYNIS KARTUS

  • 2

Praėjusią savaitę, kovo 14-20 dienomis, NATO oro policijos funkcijas Baltijos šalyse vykdantys naikintuvai 9 kartus kilo patruliuoti palei Baltijos šalių oro erdvės sieną su Rusijos Federacija ir Baltarusija bei atpažinti ir lydėti skrydžio taisykles tarptautinėje oro erdvėje virš Baltijos jūros pažeidusių orlaivių, praneša Krašto apsaugos ministerija.

Patruliavimo metu Baltijos šalių oro erdvę saugantiems NATO naikintuvams teko tris kartus lydėti Rusijos orlaivius.

Kovo 17 d. NATO naikintuvams pirminė užduotis buvo patruliavimas palei Baltijos šalių oro erdvės sieną su Rusijos Federacija ir Baltarusija. Po pakilimo užduotis pakeista – NATO orlaiviai atpažino 4 orlaivius IL-76, skridusius tarptautine oro erdve virš Baltijos jūros iš Rusijos žemyninės dalies į Kaliningrado sritį. Orlaiviai skrido be radiolokacinio atsakiklio, be skrydžio plano, radijo ryšį su Regioniniu skrydžių valdymo centru (RSVC) palaikė.

Tą pačią dieną NATO oro policijos naikintuvai atpažino Rusijos orlaivį AN-12, skridusį tarptautine oro erdve virš Baltijos jūros iš Rusijos žemyninės dalies į Kaliningrado sritį. Orlaivis skrido be radiolokacinio atsakiklio, be skrydžio plano, radijo ryšį su RSVC palaikė.

Kovo 18-ąją NATO naikintuvai atpažino orlaivį IL-76, skridusį tarptautine oro erdve virš Baltijos jūros iš Rusijos žemyninės dalies į Kaliningrado sritį. Orlaivis skrido be radiolokacinio atsakiklio, be skrydžio plano, radijo ryšį su RSVC palaikė.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Haris

Netrieskite į kelnes ,nepuls Lietuvos.Dar Ukrainoje karas ,kitoje šalyje neįmanomas .Neklausykite propogandos,rusas lietuvą puola jau 31 metai.,Už tą šmeižtą turės manau , galbūt kažkada atsakyti.Karas vyksta ,tegul jis vykstą,abiem pusėm buvo nesvarbūs žmonių likimai o tikslas ,kurio derybų metu niekaip nesusitarė.Zelenskiui nereikėtų kaltinti Putino, nes Zelenskis taip pat yra kaltas ir atsakingas už ukrainiečių mirtis.Užtenka sėdėti °krūmuose° ir agituoti žmones.

Klausimelis

Kodel fasistams nera uzdaromas isejimas is Baltijos juros?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS