A. Bilotaitė ragina patvirtinti ES reglamentą dėl vaikų seksualinio išnaudojimo internete | Diena.lt

A. BILOTAITĖ RAGINA PATVIRTINTI ES REGLAMENTĄ DĖL VAIKŲ SEKSUALINIO IŠNAUDOJIMO INTERNETE

  • 8

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė ragina kuo greičiau susitarti dėl Europos Sąjungos (ES) reglamento, skirto kovai su vaikų seksualiniu išnaudojimu internete.

Taip ministrė sakė po Europos Komisijos (EK) narės Ylvos Johansson organizuojamo Interneto forumo, kuriame aptartos galimybės panaudoti dirbtinį intelektą teisėsaugos darbe ir priemonės užkardyti vaikų seksualinį išnaudojimą internete.

„Didėjantis vaikų seksualinio išnaudojimo turinio internete kiekis rodo, kad „privatumas virš visko“ nėra tinkamas požiūris šioje srityje. Mes negalime tik stebėti blogėjančios statistikos ir apgailestauti – turime veikti“, – ministerijos pranešime penktadienį cituojama A. Bilotaitė.

„Privalome sustiprinti pastangas kuo greičiau susitarti dėl naujo nuolatinio reglamento. Esu tikra, kad galima rasti pusiausvyrą tarp interneto vartotojų privatumo ir nusikaltimų prieš vaikus užkardymo. Mūsų pareiga yra padaryti viską, kas įmanoma, kad apsaugotume tuos, kurie negali apsiginti patys“, – nurodė ministrė.

Naujame ES reglamente dėl kovos su vaikų seksualiniu išnaudojimu internete numatyta pareiga internetines paslaugas teikiančioms įmonėms stebėti šifruotą vartotojų turinį.

Kaip nurodo ministerija, šiuo metu pagrindinis pranešimų tiekėjas apie vaikų išnaudojimą internete yra socialinis tinklas „Facebook“. Šifravimo atveju, Lietuvos teisėsaugos gaunamų pranešimų skaičius apie seksualinį vaikų išnaudojimą internete sumažėtų maždaug 70 proc.

Interneto forumo dalyviai pabrėžė, jog jei įmonės nebus įpareigotos aptikti vaikų išnaudojimo turinio tarp šifruotų duomenų, šie nusikaltimai gali likti nepastebėti, o pranešimų apie juos gali sumažėti.

Pasak ministrės, dirbtinio intelekto įrankiai galėtų būti naudojami efektyviai stebėti vartotojų turinį, ieškant vaikų seksualinio išnaudojimo medžiagos.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Pilietis

Pirma su pi-de-ras-tais susitvarkykit ir visais kitais spalvotais, tai ir prie tu vaiku nebus reikalo lyst.

Anonimas

ka ji gali pasakyti apie kas koki reglamenta jai net apie savo klyno reglamenta nieko nezino

d

TU GILTINE ATLIK SAVO PAREIGAS PAGAL SAVO STATUSA o lansbergiam mineta daryk savo laisvalaikiu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS