Birštonas kviečia į kurorto šventę: šurmuliuos kultūriniai, sporto ir muzikiniai renginiai | Diena.lt

BIRŠTONAS KVIEČIA Į KURORTO ŠVENTĘ: ŠURMULIUOS KULTŪRINIAI, SPORTO IR MUZIKINIAI RENGINIAI

  • 0

Ketvirtadienį Birštone prasidės didžiausia kurorto šventė „Banguokim Birštone“.

Šiais metais šis Pietų Lietuvos kurortas mini keletą čia išgaunamo mineralinio vandens sukakčių, tad šventės dalyvių laukia gaivios ir turiningos pramogos vandenyje, ore ir ant žemės, pranešė savivaldybė.

Per keturias dienas Birštono dangų nuspalvins Lietuvos karšto oro balionų čempionato dalyviai, įvairiose erdvėse šurmuliuos kultūriniai, sporto ir muzikiniai renginiai.

Šeštadienio vakaro finalas – naktinės karšto oro balionų iliuminacijos, akrobatinis skrydis bei Sauliaus Prūsaičio ir grupės koncertas.   

Šiemet sukanka 145 metai, kai kurorte atrastas mineralinio vandens šaltinis „Viktorija“, vėliau pavadintas „Vytauto“ vardu. Prieš 100 metų mineralinis vanduo buvo išpilstytas į butelius, o prieš 65 metus užlietas mineralinio vandens „Vytautas“ šaltinis (Banginukas). Be to, jau 60 metų Birštone veikia seniausia Lietuvoje mineralinio vandens pilstymo įmonė.

Birštono merės Nijolės Dirginčienės teigimu, kurorto DNR užkoduotas čia išgaunamame mineraliniame vandenyje.

„Kurorto istorija prasidėjo nuo mineralinio vandens, kur sveikatintis važiuodavo to laikmečio įžymybės – rašytojai, visuomenininkai. Prabėgus daugiau nei šimtmečiui, jo svarba tik didėja. Birštono mineralinis vanduo pasiekė Japoniją, o svečiai į mūsų kurortą, apdovanotą unikaliais gamtos turtais, plūsta iš viso pasaulio“, – savivaldybės pranešime teigė ji.

Mineralinio vandens sukaktys ir šventės šūkis „Banguokim Birštone“ tematiškai sujungs kurorto pramogas ore, vandenyje ir ant žemės – vyks vandens motociklų ir paplūdimio futbolo čempionatai, bus įrengtos kūrybinės dirbtuvės, šeimos ir jaunimo erdvės, numatyti užsienio svečių meno kolektyvų pasirodymai, Lietuvos atlikėjų ir grupių koncertai.

Kiekvieną šventės rytą ir vakarą į orą kils dešimtys karšto oro balionų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS