BPC švietimo įstaigoms sulaukus grasinimų: apkrova didesnė nei pajėgumai | Diena.lt

BPC ŠVIETIMO ĮSTAIGOMS SULAUKUS GRASINIMŲ: APKROVA DIDESNĖ NEI PAJĖGUMAI

Bendrasis pagalbos centras (BPC) sako, kad po mokyklas ir darželius pasiekusių pranešimų apie sprogmenis penktadienį sulaukia didelio skambučių antplūdžio, kuris viršija pajėgumus.

„Didelė apkrova, didesnė nei pajėgumai šiuo metu“, – BNS sakė BPC Organizacinio skyriaus vyriausioji specialistė Vilma Juozevičiūtė.

„Jei žmogus nepadeda ragelio ir laukia, kol atsilieps operatorius, tai po laukimo jis atsiliepia. Tiesiog dažnai žmonės palaukę kelias sekundes skambina vėl iš naujo. Tada ta situacija dar pablogėja, nes atsiduria eilės gale. Skambučių skaičius didėja, bet greta pranešimų apie sprogmenis, plaukia ir pranešimai apie įprastus įvykius“, – sakė atstovė.

Nepaisant didelės apkrovos, anot atstovės, sistema veikia ir nėra sutrikusi.

V. Juocevičiūtė teigė negalinti patikslinti, kiek operatorių priima skambučius, nes dirbama įvairiuose miestuose.

Policijos generalinis komisaras Renatas Požėla sako, kad penktadienį jau gauta 750 pranešimų apie neva užminuotus darželius ir mokyklas, pranešimai gaunami toliau, o jais siekiama kelti paniką.

Didžioji dalis pranešimų gaunama rusų kalba, kartais už menamą išminavimo paslauga prašoma išpirkos, kiti pranešimai yra politinio pobūdžio.

Ketvirtadienį melagingų pranešimų apie padėtus sprogmenis buvo gavusios Klaipėdos darželiai ir mokyklos, grasinimo, jog bus užminuotas pastatas, sulaukė Palangos savivaldybė. Jie taip pat atsiųsti laiškais, parašytais ne lietuvių kalba.

Valstybės saugumo departamentas (VSD) teigia, kad tikėtina, jog Lietuvoje platinami pranešimai apie mokyklų ir darželių užminavimą yra koordinuota ataka, kuri vykdoma priešiškų valstybių iniciatyva.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Tai

kaip mes pulsime Rusija ir Kinija!??

SUSIJUSIOS NAUJIENOS