Bus galima laisviau pasirinkti, į kurį teismą kreiptis | Diena.lt

BUS GALIMA LAISVIAU PASIRINKTI, Į KURĮ TEISMĄ KREIPTIS

  • 2

Dalyje administracinių bylų piliečiai galės laisviau pasirinkti, į kurį teismą kreiptis, daugiau bylų galės būti nagrinėjamos paprastesne – rašytinio proceso – tvarka.

Teisingumo ministerija informuoja, kad šias naujoves numato nuo liepos įsigaliojusios pataisos.

„Įsigaliojus pataisoms, tam tikrose bylose pareiškėjai galės pasirinkti bylą nagrinėsiantį teismą, esantį arčiau jų gyvenamosios vietos. Ypač svarbu, kad tokia galimybė bus sudaryta nagrinėjant bylas dėl neįgaliųjų teisių, pensijų skyrimo, kuriose dalyvaujantiems asmenims net ir nežymus dalyvavimo procese palengvinimas gali būti itin svarbus. Dar daugiau – pareiškėjui prašant, o kitiems proceso dalyviams sutikus, bylos galės būti nagrinėjamos rašytinio proceso tvarka“, – pranešime pažymi teisingumo ministras Juozas Bernatonis.

Skundas pagal pareiškėjo gyvenamąją vietą pareiškėjo pasirinkimu taip pat galės būti paduodamas bylose dėl žalos, atsiradusios dėl viešojo administravimo subjektų neteisėtų veiksmų, o pagal tarnybos vietą – tarnybiniuose ginčuose. Be to, jei skundas pareiškiamas keliems atsakovams, gyvenantiems ne toje pačioje vietoje, pareiškėjas turės teisę pasirinkti, į kurį administracinį teismą kreiptis.

Pagal iki šiol galiojusį reglamentavimą, visi skundai teismams buvo priskiriami pagal atsakovo buveinę.

Naujos redakcijos Administracinių bylų teisenos įstatymas numato daugiau galimybių bylas nagrinėti rašytinio proceso tvarka. Toks supaprastintas nagrinėjimo būdas galės būti taikomas pareiškėjui paprašius, jei su tuo sutinka kiti proceso dalyviai. Taip pat numatyta galimybė esant poreikiui pereiti iš žodinio proceso į rašytinį ir atvirkščiai.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

i

koki dar /teisma?.... nekreskit /juoku/.... zmogelis gaudamas vos 200 e ar gali jieskoti /teisybes kapitalizmo mafijos koridoriuose kur visi vienodi vienodai plesikauja /istatymo/ vardu o tos /teisybes/ zinoma uz didelius pinigus jiesko tie pas ka daugiau ir /ratas/ uzsidaro nes logiskai mastant kiti paprasciausiai nurasyti ir neegzistuoja nes neturi pinigu o jei koks naivuolis to nesupranta tai is jo atimami paskutiniai grasiai.....

Pilietis

Kokį teismą bepasirinktum nieko nelaimėsi Lietuvoje,nes teismai dirba seimui,vyriausybei,tam tikrai krupei žmonių.Teko susidūrti su Lietuvos teismais,prokuratūrą,teisėsaugą,aišku kokie sprendimai būna,kokie yra.Turiu įrodymų,faktų,todėl reišti savo nuomonės nebijau.Visa Lietuvos valstybė korumpuota,joje nieko negali pakeisti sąžiningi,dori Lietuvos ,dąsus piliečiai,nes jų nėrs daug.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS