Bus griežtinama narkotinių ir psichotropinių medžiagų vartojimo stebėsena | Diena.lt

BUS GRIEŽTINAMA NARKOTINIŲ IR PSICHOTROPINIŲ MEDŽIAGŲ VARTOJIMO STEBĖSENA

  • 1

Vyriausybė trečiadienį nutarė griežtinti narkotinių ir psichotropinių medžiagų vartojimo stebėseną, pranešė Sveikatos apsaugos ministerija.

Pranešime skelbiama, kad ketinama rinkti papildomus duomenis – demografinę ir socialinę informaciją – apie žmones, kurie pirmą kartą ar pakartotinai kreipėsi į gydymo įstaigą dėl psichoaktyvių medžiagų sukeltų psichikos ir elgesio sutrikimų.

Duomenys apie lytį, amžių, užimtumą, išsilavinimą, gyvenamąją vietovę turės būti nuasmeninti, jie padės formuoti šių medžiagų vartojimo prevenciją.

Anot ministerijos, naujovė užtikrins greitą ir sklandų apsikeitimą psichoaktyvių medžiagų stebėsenos informacija ne tik Lietuvoje, bet ir visoje Europoje.

„Faktinė, objektyvi, patikima ir palyginama informacija apie psichoaktyvių medžiagų naudojimą ir jų padarinius, problemas bei pačio masto suvokimas yra pagrindinė sąlyga, kuriant veiksmingą narkotikų kontrolę ir vartojimo prevenciją“, – teigiama pranešime.

Taip pat siūloma patikslinti teikiamą informaciją apie įkalinimo įstaigose teikiamas gydymo paslaugas žmonėms, kuriems nustatyti psichikos ir elgesio sutrikimai dėl narkotikų vartojimo.

Patikslinta informacija leis vykdyti naujai pradėtų teikti gydymo paslaugų šiose įstaigose stebėseną ir vertinti pokyčius, susijusius su narkotinių medžiagų vartojimo padariniais.

Be to, naujoji tvarka įpareigotų Muitinės ir Policijos departamentus teikti papildomą informaciją apie narkotinių ir psichotropinių medžiagų pirmtakų ir į oficialių sąrašą neįrašytų medžiagų sulaikymų atvejus, sustabdytus šių medžiagų išleidimus į apyvartą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Samanta

Kuo čia nori apsikeisti, gal sterilizuotis nori pasiūlyti ar lytį pakeisti? Padarys legaliais ir nuims visas baudas, oj kaip gyvensit, batonu pasitenkinsit ir ant kojų 12 val. dirbsit, bet valkatomis nebūsit, tokiais kitus pavertėt, o batonu ilgai tenkinsitės?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS