Buvęs Apeliacinio teismo pirmininkas nusižengė teisėjų etikai | Diena.lt

BUVĘS APELIACINIO TEISMO PIRMININKAS NUSIŽENGĖ TEISĖJŲ ETIKAI

  • 1

Buvęs Apeliacinio teismo pirmininkas Egidijus Žironas pažeidė Teisėjų etikos kodeksą, pirmadienį konstatavo Teisėjų garbės teismas.

„Teisėjas turėtų vengti net interesų konflikto regimybės ir taip sumažinti pavojų pakenkti teisėjų reputacijai bei vardui“, - teigiama Garbės teismo sprendime.

Tuo remiantis nutarta, kad E.Žironas turi atsakyti drausmine tvarka.

Garbės teismas nusprendė, kad šiuo atveju pakankama drausminė priemonė yra pats jo bylos svarstymas, BNS informavo Nacionalinėje teismų administracijoje.

Tuometinis Apeliacinio teismo vadovas taip pat kaltintas dėl neveikimo sprendžiant atsiskaitymo už vakarienę klausimą. Šioje dalyje byla nutraukta.

Byla E.Žironui Teisėjų garbės teisme buvo iškelta dėl sausį restorane Kaišiadoryse vykusios vakarienės pas vienu turtingiausių Kaišiadorių verslininkų įvardijamą Algimantą Radvilą. Dienraštis „Lietuvos rytas“ yra pranešęs, kad verslininkui priklausančiame pramogų centre teisininkai vaišinti įvairiais patiekalais, alkoholiniais gėrimais, jiems grojo muzikantai. Už vaišes teisėjai nemokėjo, tai esą padarė tuometinis Apeliacinio teismo kancleris Juozas Akstinas. Paviešinus šį įvykį kancleris pasitraukė iš pareigų. Jis tikina sąskaitos čekio neišsaugojęs.

Teisėjų tarybos sudaryta speciali komisija nustatė, kad vakarienę organizavo tuometinis Lietuvos apeliacinio teismo kancleris J.Akstinas su teismo pirmininko E.Žirono žinia ir pritarimu.

Birželį E.Žironas atleistas iš Apeliacinio teismo pirmininkų, pasibaigus jo kadencijai. Dabar jis eina šio teismo teisėjo pareigas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

susidomejau

Tai kaip su valstybes tarnyba kad toliau dirba, pazeidus toliau dirbti jau negalima. Kas bus toliau dirbs ar ne.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS