Buvęs NATO generolas: jei tankas – pagrindinė gynybos priemonė, galite turėti problemų | Diena.lt

BUVĘS NATO GENEROLAS: JEI TANKAS – PAGRINDINĖ GYNYBOS PRIEMONĖ, GALITE TURĖTI PROBLEMŲ

Išskirtiniame buvusio JAV specialiųjų operacijų pajėgų Europoje vado, generolo majoro Michaelo Repasso interviu – atsakymas į klausimą: ar Lietuva gerai pasiruošusi galimoms grėsmėms? 

Didžiulę kovinę patirtį sukaupęs specialiųjų operacijų karininkas M. Repassas, konsultavęs ir Ukrainos kariuomenės vadą Valerijų Zalužną, neslėpė – šiuo metu Lietuva tikrai nėra saugi. Anot jo, visa tai pasikeitė 2022 metų vasario 24 dieną.

„Jūs ir mes kolektyviai suprantame, ką Rusija gali ir nori padaryti. Jūs matėte atvirą agresiją, karo nusikaltimus ir neribotą smurtą taikių gyventojų atžvilgiu. Mūsų tautos, įskaitant Jungtines Valstijas, kurios sėdėjo ant tvoros ir Rusijai sakė „būkime ir vėl draugais“, taip pat pasikeitė iš esmės“, – sakė M. Repassas.

Ruoštis blogiausiam yra būtina. Tačiau ką turėtume įvertinti? Anot generolo, reikia pradėti nuo svarbiausių dalykų. Pavyzdžiui, to, kad tankai yra skirti puolimui, bet ne gynybai.

„Mano klausimas šaliai, kurios gynyba paremta tankais: kas atsitiks antrą, trečią ar ketvirtą dieną, kuomet prarasite tam tikrą kiekį tankų? Jei tai jūsų pagrindinė manevro ar gynybos priemonė, galite turėti problemų. Antra vertus, dronai ar kita ginkluotė, galinti sunaikinti šarvuotas priemones, yra labai efektyvi ir turi būti įtraukta į turimą ginkluotę“, – sakė jis.

O ar blogiausio scenarijaus atveju galime tikėtis JAV pagalbos? Apie tai – ketvirtadienį 21 val. laidoje „TOP 3“  per TV3.

GALERIJA

  • Buvęs NATO generolas: jei tankas – pagrindinė gynybos priemonė, galite turėti problemų
Rašyti komentarą
Komentarai (17)

smėlio dėžės generuols

nu aš laba nuoru tankų

matyt

nuo tanku atkatas didesnis

Amerikonui

A jei išras tanka su antidronu kur desim nusipirktus uimus dronu?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS