Čekijoje – V.Adamkaus „bušizmai“ | Diena.lt

ČEKIJOJE – V.ADAMKAUS "BUŠIZMAI"

Čekijoje viešėjęs Prezidentas Valdas Adamkus, susitikęs su didžiausiais investuotojais šioje šalyje, kvietė juos išnaudoti ir Lietuvos galimybes, tačiau neišvengė nesusipratimų.

Per verslo pusryčius Prahoje Lietuvos vadovas sakė, kad pastaruosius šešis mėnesius, kai visos šalys susiduria su ekonominiais ir finansiniais sunkumais, Lietuva nesėdi sudėjusi rankų ir nelaukia, kol kas nors išspręs bėdas.

Anot Prezidento, sunkmetis verslininkus verčia ieškoti naujų kelių, kaip jį įveikti. "Jūsų akimis, mes turbūt esame terra incognita", – sakė V.Adamkus.

Tačiau, jo teigimu, dideli investuotojai neturėtų aplenkti Lietuvos, nes čia daug potencialo. Pirmiausia tai – gerai išsilavinę, naujausias technologijas įvaldę jauni talentingi žmonės. "Jūs galite panaudoti mūsų talentus", – ragino Lietuvos Prezidentas.

V.Adamkus čekų automobilių gamintojos "Škoda" atstovo klausė, kada jie atnaujins savo gamybinę veiklą Lietuvoje.

"Kasdien vykdamas į darbą ir iš jo pravažiuoju pro didžiulius tuščius pastatus su užrašu "Škoda". Ar ketinate ką nors su tuo daryti?" – teiravosi V.Adamkus.

Tačiau konkretaus atsakymo į klausimą Lietuvos vadovas neišgirdo, nes jis sutrikdė čekų atstovus. "Škodos" atstovas tepasakė, kad pasibaigus krizei, bendrovė, be abejo, planuoja investuoti.

Lietuvoje dirbančius oficialius "Škodos" vietininkus, bendrovę ARX, žinutė apie V.Adamkaus pokalbį su čekų pramonininkais gerokai pralinksmino.

Pasirodo, "didžiulius tuščius pastatus su užrašu "Škoda" Prezidentas supainiojo su dar 1999 m. Geležinio Vilko gatvėje atidarytu "Škoda" automobilių pardavimo salonu ir servisu. ARX įsigijo dalį buvusiam Termoizoliacijos institutui priklausiusių pastatų. Greičiausiai netoliese matomas apleistas gamybines patalpas V.Adamkaus kažkodėl palaikė "Škodos" nuosavybe, nors ši bendrovė Lietuvoje niekada neturėjo jokių planų ką nors daryti buvusioje gamykloje.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

pastabukas

Dažna ir populiari problema. Ne tik valdžios atstovams, bet ir eiliniam žmogui. Atrodo vienaip, yra kitaip, lepteli dar kitaip.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS