D. Bradausko bylą nagrinės uždaruose posėdžiuose | Diena.lt

D. BRADAUSKO BYLĄ NAGRINĖS UŽDARUOSE POSĖDŽIUOSE

  • 3

Vilniaus apygardos administracinis teismas nusprendė uždaruose posėdžiuose nagrinėti buvusio Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) vadovo Dainoro Bradausko skundą dėl jo atleidimo.

„Yra daug medžiagos, kuri nevieša. Uždaro posėdžio paprašė Finansų ministerija, motyvuodama, kad nebūtų paskelbti kitų mokesčių mokėtojų duomenys. Uždaro posėdžio prašė ir D. Bradauskas, teigdamas, kad nenori, jog būtų paskelbti jo asmens duomenys“, – BNS sakė teismo atstovė Sigita Jacinevičienė-Baltaduonė.

Pirmasis teismo posėdis vyks gegužės 31 dieną.

D. Bradauskas teismo prašo panaikinti sausio 20 dienos finansų ministro Viliaus Šapokos sprendimą atleisti jį iš pareigų, grąžinti jį į darbą ir priteisti vidutinį darbo užmokestį už priverstinės pravaikštos laiką.

Uždaro posėdžio paprašė Finansų ministerija, motyvuodama, kad nebūtų paskelbti kitų mokesčių mokėtojų duomenys.

Sausio pabaigoje V. Šapoka teigė, kad D. Bradausko nutekinta informacija kenkė koncernų „MG Baltic“ ir „Vilniaus prekybos“ mokestiniams tyrimams – 2015 metais susitikinėdamas su „MG Baltic“ viceprezidentu Raimondu Kurlianskiu, D. Bradauskas informuodavo apie koncerno bei „Vilniaus prekybos“ mokestinių tyrimų eigą. Neoficialiais duomenimis, kai kurią informaciją apie „Vilniaus prekybos“ mokestinius patikrinimus ar šios įmonės akcininkus D. Bradauskas ir R. Kurlianskis tarėsi perduoti VP grupės atstovei Dianai Dominienei.

Kaltinimus neigia

Finansų ministerijos komisija nustatė, kad D. Bradauskas savo veiksmais menkino VMI autoritetą, diskreditavo valstybės tarnautojo vardą, sukūrė išskirtines sąlygas konkrečiam mokesčių mokėtojui, pažeidė mokesčių mokėtojų lygybės principą. Be to, ministerijos teigimu, D. Bradauskas pažeidimus darė tyčia, aiškiai suvokdamas jų pavojingumą ir pasekmes, bei siekė asmeninės naudos.

D. Bradauskas šiuos kaltinimus neigia ir tikina bendraudavęs su verslininkais nepažeidžiant įstatymų.

VMI 51-erių D. Bradauskas vadovavo nuo 2015 metų balandžio. Iki tol nuo 2014 metų liepos jis laikinai ėjo VMI viršininko pareigas.

Atleidus D. Bradauską, laikinai VMI vadovauja viršininko pavaduotojas Artūras Klerauskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Judita

Vien už necenzūrinius žodžius reikia nubausti.

Julius

Kodėl, uždarame posėdyje? Teisiamas gali pasirinkti, ar jo rangas leidžia?

h20

cia tas kuris "uz kiausiu visa Lietuva laike"... :D

SUSIJUSIOS NAUJIENOS