D. Grybauskaitei – asmeninė Maltos ordino didžiojo magistro padėka | Diena.lt

D. GRYBAUSKAITEI – ASMENINĖ MALTOS ORDINO DIDŽIOJO MAGISTRO PADĖKA

  • 0

Prezidentei Daliai Grybauskaitei už daugiametį indėlį į Lietuvos ir Maltos ordino glaudų bendradarbiavimą ir nenuilstamą paramą socialinei veiklai mūsų šalyje įteikta asmeninė Maltos ordino didžiojo magistro Fra' Giacomo Dalla Torre Del Tempio Di Sanguinetto padėka.

Šalies vadovės teigimu, ši padėka - tai svarus įvertinimas ir paskata visiems Lietuvos žmonėms ir toliau nuosekliai skirti savo laiką itin svarbiai ir reikalingai Maltos ordino misijai, visapusę paramą ir pagalbą labiausiai nuskriaustiems bei socialiai pažeidžiamiausiems visuomenės nariams.

Pagal pranešimą, sveikinimo raštą prezidentei perdavė Maltos ordino ambasadorius Lietuvai Manfredas Leo Mautner Markhofas. Susitikime šalies vadovė aptarė šios organizacijos veiklą mūsų šalyje, pagalbos vieni kitiems projektus, jų svarbą kuriant socialiai atsakingą ir atjaučiančią visuomenę bei ordino vaidmenį skatinant savanorystės principus Lietuvoje. Valstybės vadovė taip pat pabrėžė, kad Lietuvos ir Maltos ordino drauge vykdomi projektai Ukrainoje - dar viena galimybė bendradarbiauti.

Maltos ordinas yra nuolatinis prezidentės inicijuotos nacionalinės socialinio saugumo kampanijos „Už saugią Lietuvą“ partneris, kartu bendradarbiaujantis socialinėse akcijose, inicijuojantis naujų dienos centrų steigimą, kviečiantis paremti sunkumus patiriančius vaikus ir senjorus.

Maltiečiai kasmet prisideda prie šalies vadovės inicijuojamos kalėdinės nevyriausybinių organizacijų (NVO) mugės, kurios metu renkamos lėšos socialiai pažeidžiamiausiems šalies žmonėms. Prezidentė taip pat globoja ordino projektą pagerbti ir padėti Lietuvoje gyvenantiems Pasaulio tautų teisuoliams, gelbėjusiems žydus per Antrąjį pasaulinį karą.

2014 metais už artimą bendradarbiavimą, ypatingus nuopelnus skatinant labdaringą veiklą, humanitarines vertybes ir paramą kenčiantiesiems šalies vadovei įteiktas aukščiausias Maltos ordino apdovanojimas „Pro merito Melitensi“ su aukso grandine. Pernai prezidentei, aktyviai remiančiai ordino darbą, įteiktas Lurdo leitenanto medalis.

Daugiau kaip 80 tūkst. savanorių tinklą turintis Maltos ordinas yra seniausia humanitarinės pagalbos organizacija pasaulyje. Nuo pat nepriklausomybės atkūrimo 1991 m. Maltos ordino Pagalbos tarnyba (MOPT) teikia humanitarinę ir socialinę pagalbą mūsų šalyje, šiandien veikia 44 Lietuvos miestuose ir vienija per pusantro tūkstančio savanorių.

Ambasadorius taip pat perdavė Maltos ordino sveikinimą atkurtos nepriklausomos Lietuvos šimtmečio proga.

GALERIJA

  • D. Grybauskaitei – asmeninė Maltos ordino didžiojo magistro padėka
  • D. Grybauskaitei – asmeninė Maltos ordino didžiojo magistro padėka
  • D. Grybauskaitei – asmeninė Maltos ordino didžiojo magistro padėka
  • D. Grybauskaitei – asmeninė Maltos ordino didžiojo magistro padėka
  • D. Grybauskaitei – asmeninė Maltos ordino didžiojo magistro padėka
R. Dačkaus / Prezidentūros nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS