D. Nausėdienė su Lietuvos garbės konsule Pensilvanijoje aptarė šalių ryšių plėtojimą | Diena.lt

D. NAUSĖDIENĖ SU LIETUVOS GARBĖS KONSULE PENSILVANIJOJE APTARĖ ŠALIŲ RYŠIŲ PLĖTOJIMĄ

  • 3

Pirmoji ponia Diana Nausėdienė ketvirtadienį Prezidentūroje susitiko su Lietuvos garbės konsule Pensilvanijoje Krista Butvydas-Bard.

Kaip nurodo Prezidentūra, susitikime kalbėta apie Lietuvos ir Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) politinių, ekonominių, kultūrinių ryšių plėtojimą ir stiprinimą, abiejų šalių verslo ir valstybės institucijų bendradarbiavimą, Lietuvos žinomumo JAV didinimą.

D. Nausėdienė viešniai pristatė Vilniuje veikiantį Ukrainos centrą, įkurtą Lietuvos ir Ukrainos pirmųjų ponių iniciatyva, pagrindines jo veiklas, siekius bei perspektyvas.

„Jūsų asmeninio aktyvumo ir pastangų dėka JAV lietuviai taip pat prisideda prie Ukrainos centro veiklos ir plėtros. Esame dėkingi už visas iniciatyvas ir tikimės, jog šis bendradarbiavimas tik plėsis. (…)“, – sakė D. Nausėdienė.

Pirmoji ponia padėkojo K. Butvydas-Bard už tai, kad ji nuo pat Rusijos agresijos pradžios aktyviai įsitraukė į su pagalba Ukrainai susijusią veiklą: dalyvavo daugybėje viešų renginių ir Ukrainos palaikymo mitingų, jungėsi prie iniciatyvų, skirtų stiprinti politinę paramą Ukrainai JAV Kongrese, telkė JAV lietuvių bendruomenės paramą, organizavo ir prisidėjo prie įvairių labdaringų pagalbos Ukrainai renginių.

Praėjusiais metais Valstybės dienos proga Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda K. Butvydas-Bard skyrė valstybinį apdovanojimą – ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Riterio kryžių. Jis skirtas už ilgametę veiklą stiprinant Lietuvos ir Jungtinių Amerikos Valstijų ekonominius ryšius, organizuojant Lietuvos prekių ir paslaugų eksportą, išsaugant lietuvių kultūros paveldą.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

JAU NEBE JUOKINGA...

Nausėdienė jau tvarko tarpvalstybinius Lietuvos klausimus...O jeigu aiškiau - už valdiškus pinigus Nausėda suorganizavo jai turistinę kelionę...čia juk tokia smulkmena, palyginus kiek kišame Ukrainos naciams.

Geri linkejimai

Aciu Dievui, kad si elegantiska moteris ne blondine visomis prasmemis. Ir turi gera regejima.

jei Nuosėda yra apskritas nulis

tai jo boba dar didesnis nulis, taigi ši šeimynėlė pelnytai gali vadintis 00

SUSIJUSIOS NAUJIENOS