D. Pūras: politikai, kritikuojantys vaiko teisių apsaugos tarnybas, meta iššūkį teisinei valstybei | Diena.lt

D. PŪRAS: POLITIKAI, KRITIKUOJANTYS VAIKO TEISIŲ APSAUGOS TARNYBAS, META IŠŠŪKĮ TEISINEI VALSTYBEI

Vilniaus universiteto ligoninės Vaiko raidos centro gydytojas, buvęs Jungtinų Tautų Vaiko teisių komiteto narys Dainius Pūras sako, kad politikai, kritikuojantys Palangoje vaiką nuo mamos atskyrusių tarnybų darbą, meta iššūkį teisinei valstybei.

„Jeigu nevykdomas teismo sprendimas ir nevykdant teismo sprendimo kaltinami ne tie, kurie nevykdė, o tie, kurie bandė įvykdyti, manau, kad yra metamas iššūkis teisinei valstybei“, – LRT televizijai antradienį teigė D. Pūras.

Pasak vaikų ir paauglių psichiatro, dalis politikų savo viešais pasisakymais daro spaudimą tyrimui.

„Politikai įsikiša ir iš tikrųjų neatlieka savo priedermės, tarsi prisideda prie vaiko teisių apsaugos, bet yra atvirkščiai. (…) Visi tie politikai apsidraudžia, maždaug čia lyg nekvestionuoja teismo sprendimo, bet pačią procedūrą kritikuoja“, – sakė D. Pūras.

Visi tie politikai apsidraudžia, maždaug čia lyg nekvestionuoja teismo sprendimo, bet pačią procedūrą kritikuoja.

„Kaip sakoma, lauksim verdikto, o padaromas moralinis verdiktas“, – pridūrė jis.

ELTA primena, kad prezidentas G. Nausėda antradienį sukritikavo vaiko teisių apsaugos tarnybų darbą, po to, kai šią savaitę viešojoje erdvėje pasirodė vaizdo įrašas, kuriame matomas jėga nuo motinos paimamas vaikas. Šalies vadovas atsakingas institucijas taip pat paragino kuo greičiau pateikti situacijos vertinimą.

„Dar kartą pamatėme, kiek daug dar trūksta tarnyboms ir visuomenei iki nesuvaidinto, nebiurokratinio rūpinimosi vaikais“, – savo „Facebook“ paskyroje antradienį paskelbė G. Nausėda.

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė tokiai kritikai nepritarė, prezidento žodžius pavadino oportunizmu.

„Oportunizmas. Nusivyliau šiaip komentaru, nes nepraleista proga momentinio populiarumo socialiniuose tinkluose pasivaikyti“, – žurnalistams Seime komentavo ji.

Viešojoje erdvėje pirmadienį ėmė plisti vaizdo įrašas, kuriame matoma, kaip vaiko teisių apsaugos darbuotojai iš mamos paima vaiką. Vaikas, plėšiamas iš mamos glėbio, verkė ir rėkė „ne“, „mamyte“, „gelbėkit“, „paleiskit“. Darbuotojai vaiką ramino, teigdami, kad „tavo mamytė niekur nedingo“. Mama prašė pareigūnų ir vaiko teisių apsaugos darbuotojų neimti jos vaiko.

Šiuo vaizdo įrašu pasidalinusi judėjimo „Basos mamos“ lyderė Vitalija Jankauskaitė-Milčiuvienė teigė, neva jame atpažinta Klaipėdos apskrities vaiko teisių apsaugos skyriaus vyriausioji specialistė Aurika Stanislovaitienė.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

smegeneles matomai ismyzes su alum

sitas veikejas --neva jei sukritikuos politikai alchasa teiseja , ar vaikuciu gyneja ...,,tai meta issuky teisinei valstybei,,,--O jei juos gerbs ir garbins tai ir teisine valstybe--blizges

darbų imitatoriai

keista tvarka.....niekaip nesuprantu, kas ją sumąstė ir kokiu tikslu. Su vaikais dirbt nepriima, jei baigtos bakalauro ir magistro studijos, yra darbo patirtis, atestacijos. Vis aiškina, kad užtenka lankytų kursų, o kokie nors gabumai, talentai visiškai nedomina.

Milašas

Nors vienas protingas žmogus paaiškino šią situaciją , jau ši drama kvepia pilitika , o kam ši politika naudinga ,turim aiškiai žinoti kokiem žmonėms tai paranku eskaluoti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS