Daliai medikų abejojant konkursų skaidrumu išrinkti nauji Raseinių gydymo įstaigų vadovai | Diena.lt

DALIAI MEDIKŲ ABEJOJANT KONKURSŲ SKAIDRUMU IŠRINKTI NAUJI RASEINIŲ GYDYMO ĮSTAIGŲ VADOVAI

  • 0

Daliai Raseinių ligoninės ir pirminės sveikatos priežiūros centro (PSPC) medikų suabejojus naujų vadovų atrankos skaidrumu, antradienį paskelbti abiejų įstaigų konkursų laimėtojai.

Kaip savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje paskelbė Raseinių rajono meras Arvydas Nekrošius, konkursą į miesto ligoninės vadovo pareigas laimėjo Gintaras Pikūnas, o PSPC vadovu atrinktas Paulius Aukštikalnis.

„Abu atrinkti kandidatai yra iš medicinos srities, tikiuosi, kad greit kibs į darbus ir pateisins pacientų lūkesčius. Toliau laukia iš tiesų ilgas ir sunkus darbas. Viliuosi, kad jie susitvarkys ir nenuvils gyventojų. Tad lieka sulaukti STT pažymos apie konkursus laimėjusius asmenis ir pasirašyti sutartis“, – feisbuke skelbė A. Nekrošius.

Liepos pabaigoje pranešta, kad dalis Raseinių ligoninės medikų pateikė prašymus išeiti iš darbo, kilus abejonių dėl atrankos į ligoninės direktoriaus pareigas skaidrumo, taip pat dėl darbo sąlygų, kitų priežasčių.

Po medikų pateiktų prašymų sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys paragino stabdyti šį konkursą, bet Raseinių meras tuomet tvirtino neketinantis to daryti.

Meras yra pažymėjęs, jog po vieno iš susitikimų su Raseinių ligoninės kolektyvu sužinojo, kad tikroji darbuotojų nepasitenkinimo priežastis yra ne esą neskaidrus vadovo konkursas, o daugelį metų nesprendžiami vidaus nesutarimai.

„Pastarąsias kelias savaites teko nemažai bendrauti su žiniasklaida, medikų bendruomenėmis ir apskritai mūsų krašto gyventojais. Šie pokalbiai padėjo geriau perprasti situaciją, dėkoju tiems, kurie kalbėjosi“, – feisbuke teigė meras.

Kaip skelbė LRT, antrame etape dalyvavo buvęs ligoninės vadovas Vidmantas Merkliopas ir įstaigoje dirbantis medikas.

Savo ruožtu penkios dešimtys Raseinių pirminės sveikatos priežiūros centro (PSPC) medikų taip pat kreipėsi į ministrą prašydami stabdyti šioje įstaigoje vykstantį konkursą.

Ministrui ir merui adresuotame laiške Raseinių poliklinikos darbuotojai teigė, kad jų pasipiktinimą sukėlė faktas, jog dešimt metų įstaigoje dirbanti dabartinė jos direktorė Violeta Užringienė nepateko į antrąjį konkurso turą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS