Dalis mokytojų jau streikuoja ilgiau nei mėnesį, bet streikas slopsta | Diena.lt

DALIS MOKYTOJŲ JAU STREIKUOJA ILGIAU NEI MĖNESĮ, BET STREIKAS SLOPSTA

Laikinai Švietimo ir mokslo ministerijai vadovaujantis susisiekimo ministras Rokas Masiulis antradienį tęs diskusijas su profsąjungomis, kaip tobulinti rugsėjį įvestą etatinio apmokėjimo modelį.

Tęsiantis dalies mokytojų streikams, ministerijos atstovai praėjusią savaitę pristatė naują algoritmą pedagogų algoms apskaičiuoti.

Jis iki antradienio derintas su profsąjungų atstovais.

Mokytojų atstovai teigia, kad rugsėjį įvestas modelis yra pernelyg sudėtingas ir kai kuriose vietose neskaidrus, pavyzdžiui, už pasirengimą pamokoms numatant galimybę pedagogams mokėti skirtingai.

Streikuojanti Lietuvos švietimo darbuotojų profsąjunga taip pat reikalauja penktadaliu didinti mokytojų atlyginimų koeficientus, dėl to gali būti sprendžiama Vyriausybės sudarytoje darbo grupėje.

Dalis Lietuvos pedagogų streikuoja ilgiau nei mėnesį, bet pastaruoju metu protestuojančių mokytojų skaičius smarkiai sumažėjo, rodo Švietimo ir mokslo ministerijos duomenys.

Pirminiais duomenimis, antradienį streikuos apie 200 pedagogų iš 32 ugdymo įstaigų.

Dar prieš penkias dienas Lietuvoje streikavo 540 mokytojai, o gruodžio pradžioje protestavo beveik 1,4 tūkst. pedagogų.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Anonimas

Matyt gerai uždirba tie veltėdžiai jei turi už ka taip ilgai streikuoti.

Monika

Šliauškite namo, tinginiai mokytojai. Jus neverti jokios pagarbos. Suprasčiau, jei būtumėte reikalavę padidinti algą 5 procentais [nes lyginant su kitomis profesijomis dar ne taip blogai ir gaunate]. O dabar pasidavėte netikėlio "lyderio" Navicko kliedesiams ir konservatorių kląstoms. Vaikų švietimas jums gi nerūpi, rūpi tik savo piniginės. Feee.

to. ir. buvo. tiketasi

panaudojus. slapta. ginkla. ,,,torpeda tapina,,,,
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS