Danijos princas Lietuvoje lankė NATO karius | Diena.lt

DANIJOS PRINCAS LIETUVOJE LANKĖ NATO KARIUS

  • 1

Lietuvoje lankęsis Danijos princas Joachimas susitiko su Lietuvos kariuomenės vadovais ir NATO kariais.

Kaip pranešė Krašto apsaugos ministerija, sekmadienį ir pirmadienį Vilniuje Danijos princas susitiko su Lietuvos kariuomenės vadu generolu leitenantu Jonu Vytautu Žuku, Gynybos štabo ir kariuomenės pajėgų bei valdybų vadovybe, apsilankė NATO pajėgų integravimo vienete.

„Esu dėkingas Danijos Karalystei už ilgametes pastangas stiprinti mūsų kariuomenę, o jos kariams – už perduotą profesinę patirtį. (...) Per keletą karinio bendradarbiavimo dešimtmečių esame užmezgę daug pažinčių, mūsų kariška draugystė yra patikrinta ne tik įvairiuose bendruose renginiuose ir pratybose, bet ir veikiant karštuose taškuose“, – sakė J. V. Žukas.

Per susitikimą taip pat aptarti daugiašalio karinio bendradarbiavimo projektai, kuriuose dalyvauja Danijos ir Lietuvos kariai, regiono saugumo situacija, Lietuvos kariuomenės pajėgumai ir vystymo planai.

Danijos divizijai mokymo tikslais brigada „Geležinis Vilkas“ buvo priskirta daugiau nei dešimtmetį, o nuo šių metų ilgametį bendradarbiavimą su danais perėmė Motorizuotoji pėstininkų brigada „Žemaitija“.

Danijos princas taip pat apsilankė Rukloje, kur susitiko su Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ ir NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinės grupės kariais.

GALERIJA

  • Danijos princas Lietuvoje lankė NATO karius
  • Danijos princas Lietuvoje lankė NATO karius
  • Danijos princas Lietuvoje lankė NATO karius
  • Danijos princas Lietuvoje lankė NATO karius
  • Danijos princas Lietuvoje lankė NATO karius
G. Maksimovicz / KAM, NATO Pajėgų integravimo vieneto Lietuvoje ir Brigados „Geležinis Vilkas“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...

AR reikia suprast kad Danijos princas čia KAIP savoje šaly jautės, SAVO karius lankė?..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS