Dar penki operos teatro padalinių vadovai pažeidė įstatymą | Diena.lt

DAR PENKI OPEROS TEATRO PADALINIŲ VADOVAI PAŽEIDĖ ĮSTATYMĄ

  • 0

Penki Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro (LNOBT) skyrių vadovai pažeidė įstatymus, laiku nedeklaravę jiems kylančių interesų konfliktų, nustatė Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK).

Pažeidimai konstatuoti Personalo skyriaus vadovei Laurai Keršytei-Vaškelei, vyriausiosios buhalterės pavaduotojai Alei Varnienei, Dekoracijų konstravimo ir montavimo skyriaus vadovui Feliksui Staišiūnui, Grimo-perukų skyriaus vadovei Ūlai Pakalniškytei ir Scenos apšvietimo skyriaus vadovui Deividui Podvolskiui.

Pasak VTEK, darbuotojai nuo pusantrų iki penkerių metų pavėlavo pateikti deklaracijas. Jie negalės būti metus skatinami. Jei LNOBT vadovai nuspręstų už šiuos pažeidimus asmenis atleisti, jie negalėtų būti skiriami ar renkami į pareigas valstybinėje tarnyboje trejus metus.

Analogišką sprendimą gegužę VTEK jau priėmė dėl 11 kitų LNOBT skyrių vadovų. Dėl to, jog netinkamai kontroliavo, kaip pavaldiniai teikia deklaracijas, pažeidusiu įstatymus pripažintas ir buvęs teatro vadovas Gintautas Kėvišas. Jis už viešų ir privačių interesų painiojimą iš pareigų atleistas birželį, sprendimus G.Kėvišas ginčija teismuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS