Dar penkiems asmenims skirtos baudos už neteisėtai parsisiųstus filmus | Diena.lt

DAR PENKIEMS ASMENIMS SKIRTOS BAUDOS UŽ NETEISĖTAI PARSISIŲSTUS FILMUS

  • 8

Praėjusią savaitę trims asmenims, neteisėtai atsisiuntusiems ir platinusiems filmus, baudas skyrusi Lietuvos radijo ir televizijos komisija (LRTK) dėl tos paties priežasties trečiadienį nubaudė dar penkis asmenis.

Asmenys, atsisiuntę bei platinę filmus iš autorių teises pažeidžiančios interneto svetainės linkomanija.net, buvo nubausti piniginėmis baudomis.

„LRTK, 2023 metų liepos 27 dieną atlikusi stebėseną, nustatė, kad interneto svetainėje linkomanija.net be autorių teisių sutikimo buvo neteisėtai atgamintas ir viešai paskelbtas autorių teisių saugomas audiovizualinis kūrinys – filmas „Tu mano deimantas“, – nurodoma pranešime.

Pažeidėjai 140 eurų baudas privalės sumokėti į vieną iš Valstybinės mokesčių inspekcijos surenkamųjų sąskaitų.

Liepos 1-ąją įsigaliojo Administracinių nusižengimų kodekso pakeitimai, pagal kuriuos LRTK suteikti įgaliojimai ginti autorių teises ir gretutines teises taikant administracinę atsakomybę.

Už neteisėtą autorių ar gretutinių teisių objekto arba jų dalies viešą atlikimą, atgaminimą, viešą paskelbimą, įskaitant pažeidimo padarymą internete nekomerciniais tikslais, gresia bauda nuo 280 iki 600 eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

O kada būs baudos visokioms latgoms

Už neteisėtai imamus mokesčius „už laikmenas“? Tai juk elementari vagystė!

...

Kaip nustato kas siunte? Reiskia patys naudoja uTorrent ir piratauja

Opa

Vpn jums i pagalba mielieji
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS