Daugiau nei pusšimtyje šalių prašymus Lietuvos vizoms priims privati įmonė | Diena.lt

DAUGIAU NEI PUSŠIMTYJE ŠALIŲ PRAŠYMUS LIETUVOS VIZOMS PRIIMS PRIVATI ĮMONĖ

  • 5

Užsienio reikalų ministerija pirmadienį pranešė, kad jos numatytas išorės paslaugų teikėjas galės priimti prašymus išduoti vizas 53 šalyse, kur nėra Lietuvos diplomatinių atstovybių ar konsulinių įstaigų.

Įmonė „VF Services (UK) Ltd.“ vizų centrus steigs ir šalyse, kur veikia Lietuvos ambasados, pavyzdžiui, Jungtinėje Karalystėje.

Iš viso Lietuvos vizų centrai veiks 71 pasaulio valstybėje.

Anot ministerijos, tai turėtų gerokai palengvinti prašymų išduoti Šengeno ar nacionalines vizas užsieniečiams procedūras ir paskatinti juos atvykti į Lietuvą turizmo, verslo ir mokslo tikslais.

Susitarimas su išorės paslaugų teikėju numato, kad jis įvairiais būdais teiks bendrą informaciją apie vizos reikalavimus, informuos pareiškėjus apie reikalaujamus patvirtinamuosius dokumentus, rinks duomenis ir priims prašymus išduoti vizas.

Po to „VF Services (UK) Ltd.“ darbuotojai perduos dokumentus Lietuvos diplomatinei atstovybei ar konsulinei įstaigai ir, priėmus sprendimą, grąžins juos pareiškėjams.

Pateikdamas dokumentus vizų centre valstybėse, kuriose veikia Lietuvos diplomatinės atstovybės ar konsulinės įstaigos, pareiškėjas mokės papildomą 15,90 eurų aptarnavimo mokestį, o valstybėse, kuriose Lietuvos diplomatinių atstovybių ar konsulinės įstaigų nėra – 30 eurų.

Lietuvos valstybės biudžetui vizų centrų veikla papildomai nekainuoja, teigiama ministerijos pranešime.

Visus susitarime numatytus vizų centrus ketinama atidaryti iki 2022 metų.

Lietuva su išorės paslaugų teikėju steigiant vizų centrus jau anksčiau bendradarbiavo Armėnijoje, Azerbaidžane, Baltarusijoje, Kazachstane, Kinijoje, Rusijoje, Turkijoje ir Ukrainoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Italas

Namų ruoša dažniausiai pasibaigia mintimi: "Ir nuo ko čia pradėti?"

Visiškas debilizmas

Valstybė neturi pinigų pagrindinėms socialinėms, sveikatos, švietimo ir etc.problemoms spręsti o čia pelninga vieta lengva ranka atiduodama vertelkom? Rupūzės, gražinkit Regitrą kelių policijai, pensijų nešiojimą, pervežimus susijusius su siuntomis tik paštui, įveskit lietuviškos naftos pumpuotojams, bankų turėtojams normalius apmokestinimus, o ne lengvatinius, ir baikit vieną kartą dalinti pelnus nešančias vietas velniai žino kam!Kas tokius sprendimus priiminėja? Sodinti tokius reikia be kalbų!

antanas

skandalas - gal privatizuokim visa diplomatini darba.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS