Daugiausiai naujų koronaviruso atvejų – Vilniaus ir Kauno apskrityse | Diena.lt

DAUGIAUSIAI NAUJŲ KORONAVIRUSO ATVEJŲ – VILNIAUS IR KAUNO APSKRITYSE

  • 3

Iš 34 per praėjusią parą nustatytų naujų koronaviruso atvejų, daugiausiai – Vilniaus ir Kauno apskrityse.

Taip pat patvirtinti keturi įvežtiniai atvejai iš Rusijos, Anglijos, Lenkijos, Olandijos, skelbia Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

NVSC duomenimis, Kauno apskrityje patvirtinta 13 atvejų , Klaipėdos – keturi, Panevėžio – vienas, Šiaulių – du, Tauragės – trys, o Vilniaus – 11.

Vilniaus apskrityje iš patvirtintų naujų atvejų, trys yra įvežtiniai, nustatytas ir šeiminis protrūkis. Užsikrėtęs asmuo su kolegomis (apie 40 asmenų) šventė vasaros šventę. Daugumos kitų atvejų epidemiologiniai tyrimai dar tęsiami.

Kauno apskrityje didžioji dalis atvejų susiję su „Adform kiemeliu“. Penktadienį virusas patvirtintas trims darbuotojams bei penkiems lankytojams, iš jų vienas vilnietis ir du šiauliečiai.

Klaipėdos apskrityje vieno užsikrėtusiųjų infekcijos šaltinis nėra žinomas, toliau vyksta epidemiologinis tyrimas. Kitas asmuo galimai užsikrėtė Nyderlanduose nuo bendradarbio, o likę du atvejai turėjo kontaktą su patvirtintais atvejais.

Tauragės apskrityje vienas užsikrėtęs asmuo turėjo sąlytį su sergančiu šeimos nariu. Kaip užsikrėtė kiti du, dar aiškinamasi. Panevėžio apskrityje užsikrėtęs asmuo simptomų nejautė, tyrėsi profilaktiškai, nes turėjo sąlytį su COVID-19 infekcija sergančia dukra.

Penktadienį taip pat nustatytas dar vienas atvejis Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro darbuotojui. Su meno atstovų protrūkiu jau siejama 19 atvejų.

Lietuvoje iš viso koronavirusas patvirtintas 2386 žmonėms, šiuo metu serga 588, pasveiko – 1704.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Lina

Jau darosi smagiau skaitai ir stebiesi kaip corona virusas kuris yra kvėpavimo takų susirgimas virsta į visų ligų virusą tai pradėkim nuo širdelės, nervų ,depresijos,visi vidaus organų,va dar nepaminėjo onkologinių susirgimų bet kai paguldo į ligonine tai vaistų nuo išvardytų lygų negausi nes gydo corona nuo kurios ir gi neturi vaistų bet jie gydo sako daržmonės kad reikia kurti anikdotus nereikia jie savaime gaunasi liūdna kad toks požiūris i ligas

J

Kaip skaiciai dideja taip dideja pasimokytu is latviu estu kodel pas juos tokie mazi skaiciai musiskiai tik kalbet graziai moka uzliuliuoti zmones rezultatu jokiu gal dar per mazi skaiciai signalas lenkija

Rojus

Meno darbuotojai jautresni užkratui nei plebėjai karštus čeburekus užgeriantys šaltu alumi Palangos pliažuose. Stebuklinga vieta pasislėpti nuo gąsdinimų, draudimų, užkrato, visos maitinimo įstaigos pilnos lankytojų, Basanavičiaus alėjoje pilna poilsiautojų kaip silkių bačkoje, visi linksmi, laimingi ir sveiki.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS