Degalinė įniršį dėl akcizų išlieja kvituose: kaltina konservatorius | Diena.lt

DEGALINĖ ĮNIRŠĮ DĖL AKCIZŲ IŠLIEJA KVITUOSE: KALTINA KONSERVATORIUS

  • 274

Nuo sausio pirmosios įsigaliojo akcizas suskystintoms naftos dujoms. Anksčiau jos buvo neapmokestintos, dabar akcizas siekia 304,1 euro už toną. Pigiais degalais prekiaujanti ir įvairias kitokias paslaugas teikianti bendrovė „Jozita“ savo nuomonę dėl tokio pokyčio išdėstė ant kiekvieno kvito už dujų balionus.

Nurodo tik konservatorius

Kvituose pabrėžiama, kad viena galutinės kainos dedamųjų – „Tėvynės Sąjungos-konservatorių įvestas akcizas dujoms buičiai“.

„Jozitos“ vadovas Jonas Jokubauskis šiandien nurodė, kad toks sakinys tikrai yra ir egzistuos nuolat – tol, kol galios tarifas. Vieni internautai sveikina tokį žingsnį ir vadina drąsos, pilietiškumo išraiška, kiti klausia, kodėl bendrovė kituose savo nenurodo, kas įvedė visokius kitokius mokesčius, kuriuos tenka įskaičiuoti į galutinę kainą.

„O ką pyd****** reikėjo įvardinti? Man nebetilpo čekyje. Būčiau įrašęs dar pyd*******. Konservatoriai dabar dauguma yra. Tai jeigu yra dauguma, tai aš teisingai parašiau“, – Eltai aiškino J. Jokubauskis.

Jis tikino parašęs šalies prezidentui Gitanui Nausėdai, premjerei Ingridai Šimonytei ir Seimo pirmininkei Viktorijai Čmilytei-Nielsen raštą dėl akcizų dar praėjusių metų rugpjūtį, tačiau atsakymo dar negavo.

„Kas vadovauja Lietuvai? Gitanas, antras Šimonytė ir trečias Čmilytė. Jie nurodo mums gaires ir be jų parašo niekas, niekur nepraeina nei pro rakto skylutę. Ir daugiau, kaip tie vaikai elgiasi, tai jau jų problemos yra“, – paklaustas, kodėl čekyje neįvardijo įstatymų pokyčius inicijavusios Aplinkos ministerijos sakė „Jozitos“ vadovas.

„Aš jiems parašiau raštą, tiems trims žmonėms (G. Nausėdai, I. Šimonytei ir V. Čmilytei-Nielsen – ELTA), 2023 m. rugpjūčio 18 d., dar atsakymo negavau. Tai dabar gal duos atsakymą“, – tvirtino jis.

Akcizų įstatymo projekto atnaujinimą pateikė Aplinkos ministerija. Jai vadovaujantis Simonas Gentvilas yra Lietuvos liberalų sąjūdžio partijos narys.

Šių akcizų pokyčių Lietuvai teko imtis dėl įsipareigojimų ES dėl žaliojo kurso politikos.

Būčiau įrašęs dar pyd*******. Konservatoriai dabar dauguma yra.

Remigijus Žemaitaitis džiūgauja

„Jozitos“ „naujovę“ paviešino prieštaringai vertinamas Seimo narys Remigijus Žemaitaitis. Feisbuko pasidalijęs kvito nuotrauka, kurioje matyti, kad Klaipėdos rajone, Klipščių kaime, veikiančioje „Jozitos“ degalinėje sausio 2 dieną buvo sumokėta už du 50 litrų ir 21 kilogramo talpos SND balionus. Už juos teko sumokėti 52 eurus. Kvite išskirta, kad iš jų 16 eurų yra akcizo mokestis, kuris kvituose paprastai nebūna išskiriamas. Prie sumos nurodyta, kad tai – „Tėvynės Sąjungos–konservatorių įvestas akcizas dujoms buičiai“.

Skandalistas R. Žemaitaitis feisbuke gyrė „Jozitą“. „Pagaliau vienas verslininkas prabudo ir pasiuntė Tėvynės Sąjungą–Lietuvos krikščionis demokratus velniop! Tik drąsi visuomenė šios vyriausybės niekšus gali viešinti. Pagarba Šilalės įmonei „Jozita“, kuri nepabijojo ir viešai parodė tikruosius Lietuvos naikintojus“, – rašė Seimo narys, kurio pasisakymai ne kartą buvo pripažinti kaip pažeidžiantys Seimo nario etikos kodeksą, dėl jo antisemitinių pareiškimų pradėtas apkaltos procesas, kreiptasi į Konstitucinį Teismą.

Ministras ragina „pasižiūrėti į veidrodį“

Tuo tarpu aplinkos ministras Simonas Gentvilas reaguodamas į šią situaciją savo feisbuko paskyroje teigė, kad piktintis reikėtų ne Vyriausybės priimtais sprendimais, o tokiomis įmonėmis kaip „Jozita“, kurios iki šiol prekiauja su Rusija.

„Nuo karo pradžios suskystintų naftos dujų importas iš Rusijos augo 700 proc. Ta pati „Jozita“ nesikuklina pripažinti, kad perka dujas iš ten. O čia matai, Vyriausybė ėmė jiems dar trukdyti mat. SND (Suskystintos naftos dujos – ELTA) yra ES nesankcionuota prekė, todėl cisternomis vis intensyviau importuojamos. (...) Todėl ir buvo imtasi tokio griežto akcizo pakėlimo SND, apmokestinant Kremliaus eksportą. Ir tai labai teisingas sprendimas“, – rašė S. Gentvilas.

„Lygiagrečiai beveik 2300 daugiabučių namų jau pasikeitė dujų balionus į elektrines virykles. Energetikos ministerijos parama per paskutinius 5 metus. Gyventojai nebuvo palikti nuošaly. Šiandien klausimai turėtų būti keliami ne Vyriausybei, o toms šalies jozitoms, kodėl jos prekiauja su Rusija“, – pabrėžė jis.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (274)

Nuo

kada tiesa tapo inirsiu!?

Anonimas

Sveikintina o kad ir kitų degalinių vadovai taip pasielgtų!!!!!!!!!!! Dar būtų labai gerai kad čekyje būtų paminėtos šio Lietuvos tautos genocido iniciatorių pavardės.

abr abr

medkirtys gentviliukas sugalvojo, seimas patvitino, bet vistiek konservatoriai visiem vaidenasi. jus dazniau zegnokites, maziau velniai vaidensis
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS