Degalinių lankytojams virusas – nė motais: atrodo, kad rekomendacijų net negirdėjo | Diena.lt

DEGALINIŲ LANKYTOJAMS VIRUSAS – NĖ MOTAIS: ATRODO, KAD REKOMENDACIJŲ NET NEGIRDĖJO

  • 9

Lietuvoje nustatant vis daugiau koronaviruso atvejų, kai kurie gyventojai vis tiek nepaiso nurodymų nesibūriuoti ir vengti kontakto su kitais asmenimis.

Neatsakingo elgesio pavyzdys – sausakimšti pasivaikščiojimo takai, nuo žmonių knibždantys parkai.

Nesuprantamas ir noras grūstis į prekybos vietas, pavyzdžiui, degalines.

Vienas vilnietis pasakojo šeštadienį degalinėje Olandų g. pastebėjęs daug žmonių, nesilaikiusių saugaus atstumo vienas nuo kito,  ir apie tai pranešė pareigūnams.

Vyras piktinosi policijos reakcija. Neva į pranešimą visiškai nesureaguota. 

 

 

„Krovininiais lėktuvais vos spėjama vežti reikalingas kaukes ir visa kita. Ar jau nebesistengti nemiegant po kelias naktis iš eilės ir pradėti organizuoti karstus, kurių kol kas atsargų turbūt yra Baltijos šalyse? – retoriškai klausė vilnietis.

Panašu, kad nemažai žmonių geranoriškai nenori vykdyti rekomendacijų ir nurodymų, turinčių apsaugoti juos pačius, jų artimuosius ir visuomenę. Tad, vyro nuomone, reikia kitokių sprendimų. Žmonių į degalines tiesiog neįleisti, o klientus aptarnauti per langelį.

Paskelbus karantiną degalinės buvo pertvarkytos. Be dažnesnės patalpų dezinfekcijos ir vėdinimo, pavyzdžiui, tinkle „Viada LT“ uždarytos poilsio zonos, maistas ruošiamas tik išsinešimui, atsirado lipdukai ant grindų, nurodantys saugų atstumą tarp klientų. Įrengtos stiklo pertvaros tarp degalinių operatorių ir klientų.

Lietuvos naftos produktų prekybos įmonių asociacija, vienijančios bendroves „Baltic Petrolem“, „Neste Lietuva“, „Circle K Lietuva“, „Viada LT“ bei „Ventus – Nafta“ (degalinių tinklo „Orlen“ ir „Ventus“ valdytoja), valdančias automatinių degalinių ir degalinių su parduotuvėmis tinklus, prezidentė Daiva Jokšienė portalui kauno.diena.lt teigė, kad kokių priemonių imtis, yra kiekvieno asociacijos nario reikalas.

Svarbu, kad visi atliktume savo pareigas, ir vieni kitus gerbtume bei saugotume vienas kitą.

„Jie vieni iš pirmųjų ėmėsi priemonių, iniciatyvos, kaip apsaugoti darbuotojus ir klientus, daug padarė, kad klientai jaustųsi saugiai“, – sakė D. Jokšienė.

Pasiteiravus dėl pasiūlymo klientus aptarnauti tik per langelį, ji teigė, kad tą asociacijos nariai spręs atsižvelgdami į situaciją, apgailestaudama, kad ne visi klientai laikosi degalinės atstovų nurodymų, ir pavyzdžiui, nepaiso nurodyto saugaus stovėjimo atstumų.

„Dalis tą galbūt jau ir daro“, – apie aptarnavimą tik per langelį sakė D. Jokšienė.

„Svarbu, kad visi atliktume savo pareigas, ir vieni kitus gerbtume bei saugotume vienas kitą“, – klientų atsakingumo pasigedo asociacijos vadovė. 

Lietuvos policija pranešimų dėl karantino sąlygų pažeidimo kasdien gauna po kelis šimtus. „Policija susisiekia nuotoliniu būdu, įspėja ir informaciją perduota Visuomenės sveikatos centrui, kurie už tai gali surašyti administracinio nusižengimo protokolą“, – teigė Lietuvos policijos atstovas žiniasklaidai Ramūnas Matonis.

Nesilaikant Lietuvos Respublikos žmonių užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės įstatymo reikalavimų dėl izoliavimosi, gali būti taikoma ne tik administracinė, bet ir baudžiamoji atsakomybė.

Nuo šiandien prekybos centrai ir parduotuvės yra įpareigoti riboti klientų srautus. 

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

S

Kategoriskai uzdaryt kolonelesia seryklas ir uzejimus vidun,kam nepatiks tegul bankrutuoja o dauguma noredami dirbt tuoj persitvarkys.

Tu daune pagalve

Pagal tave kodel si krize prasidejo? Jaigu nebus tose degalinese prekiaujama per langeli tai tos krizes tesis metu metus,nes daunai parvaziuoja is uzsienio ir savo sunkiai fermose uzdirbtus pinigus meto kolonelesia ant desrainiu,nes jiem neuztenka pinigu telefonu uzsisakyt is noralaus baro maisto y namus.

Ūsuota Pagalvė

MĄSTYKIT. Kodėl tiek daug bukų žmonių? Baisiausia ne pats virusas o PASAULINĖ EKONOMINĖ KRIZĖ. Kaip jau kažkas rašė, dar pora mėnesių ir visi ne tik sirgsit, bet dar nebus u- ką nei vaistų pirkt nei maisto. VISKAS STOJA. GRYŠKIT Į PROTĄ. NEBŪKIT BEDANČIAI.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS