Dėl Alytaus pataisos namų direktoriaus nusižengimų – tyrimas | Diena.lt

DĖL ALYTAUS PATAISOS NAMŲ DIREKTORIAUS NUSIŽENGIMŲ – TYRIMAS

  • 1

Teisingumo ministrė Milda Vainiutė nusprendė pradėti tarnybinio tyrimą dėl Alytaus pataisos namų direktoriaus Kęstučio Jasmonto galimų tarnybinių nusižengimų, susijusių su vykdytais viešaisiais pirkimais pataisos namuose, trečiadienį pranešė Teisingumo ministerija.

Galimus įstatymų pažeidimus tirs Teisingumo ministerijos komisija, kuri ne vėliau kaip per 30 dienų turės pateikti išvadą ministrei.

Rugpjūčio mėnesį Kalėjimų departamente sudaryta komisija konstatavo, kad Alytaus pataisos namuose vykdytas nuteistųjų maitinimo ir kitų paslaugų viešasis pirkimas atliktas pažeidžiant Viešųjų pirkimų įstatymą. Dviem šios įstaigos darbuotojams, atsakingiems už viešuosius pirkimus, Kalėjimų departamentas jau skyrė tarnybines nuobaudas.

Pagal teisės aktus tarnybinę nuobaudą pataisos namų vadovui gali skirti tik teisingumo ministras, kadangi jis skiria ir atleidžia šių įstaigų vadovus.

Nustačius įvairių pažeidimų dėl viešųjų pirkimų ir kitose pataisos įstaigose, Teisingumo ministerija Kalėjimų departamentui nurodė centralizuoti visus viešuosius pirkimus. 

Ministrės nurodymu, šiuo metu Teisingumo ministerijos Centralizuotas vidaus audito skyrius atlieka vidaus auditą ir Pravieniškių pataisos namuose - atvirojoje kolonijoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Uk

Aferistas tas Jasmontas reik i ikist i paty uz grotu, uz jo visus visus darbelius....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS