Dėl B. Obamos vizito Estija trumpam atnaujins vidaus sienų kontrolę | Diena.lt

DĖL B. OBAMOS VIZITO ESTIJA TRUMPAM ATNAUJINS VIDAUS SIENŲ KONTROLĘ

  • 0

Dėl JAV prezidento Baracko Obamos (Barako Obamos) vizito Estija keturioms dienoms atnaujins savo šalies Šengeno vidaus sienų kontrolę.

Estijos nacionalinis koordinacinis centras informavo Lietuvos valstybės sienos apsaugos tarnybą (VSAT), kad nuo rugpjūčio 31-osios iki rugsėjo 3-iosios keliaujančiųjų tikrinimai bus vykdomi šios šalies pasienyje su Latvija, taip pat vykstančiųjų ES vidaus reisais keltais ir oro uostuose. Tokių papildomų saugumo priemonių imamasi dėl rugsėjo 3 dieną numatyto B.Obamos vizito Estijoje.

Estijos pareigūnai vidaus sienų kontrolę atnaujina remdamiesi Šengeno sienų kodekso nuostatomis. Tai yra papildoma priemonė, kurios kiekviena bendrijos valstybė gali imtis, jei reikia užtikrinti tinkamą aukšto lygio renginių organizavimą bei papildomą jų dalyvių saugumą.

Anot VSAT pranešimo, atnaujinus vidaus sienų kontrolę į Estiją įvažiuojantys visų šalių, taip pat ir Lietuvos, piliečiai šios valstybės pareigūnams privalės pateikti galiojantį kelionės dokumentą - piliečio pasą arba asmens tapatybės kortelę.

Valstybės, priklausančios Šengeno erdvei, yra panaikinusios tarpusavio vidaus sienų kontrolę, tačiau kiekviena šalis ją gali laikinai atnaujinti, kai yra būtina imtis tam tikrų saugumo priemonių siekiant efektyviau užkirsti kelią rimtiems vidaus saugumo ir viešosios tvarkos pažeidimams.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS