Dėl didesnių algų darželių auklėtojams į savivaldybes kreipėsi ministras | Diena.lt

DĖL DIDESNIŲ ALGŲ DARŽELIŲ AUKLĖTOJAMS Į SAVIVALDYBES KREIPĖSI MINISTRAS

  • 2

Visose savivaldybių švietimo įstaigose ikimokyklinio ugdymo mokytojų atlyginimų koeficientai nuo šių metų sausio būtų padidinti ne mažiau kaip 10 proc., skelbia Švietimo, mokslo ir sporto ministerija.

Dėl didesnių atlyginimų darželių auklėtojams ir priešmokyklinukų mokytojams į savivaldybes kreipėsi ministras Algirdas Monkevičius.

„Savivaldybių buhalterijoms nereikia daryti jokių specialių skaičiavimų, taikyti formulių – tik dešimtadaliu padidinti pareiginės algos pastoviosios dalies koeficientą darželių auklėtojams, priešmokyklinio ugdymo mokytojams. Labai svarbu, kad vasarį ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo pedagogai gautų tokius atlyginimus, kokie ir buvo pažadėti Vyriausybei skiriant papildomas lėšas, kad neįsiveltų netikslumų“, – pranešime cituojamas ministras.

Jeigu pedagogams iškiltų klausimų, juos ministerija kviečia konsultuotis su jų atlyginimus skaičiuojančiomis savivaldybių ar įstaigų buhalterijomis.

Ministerija primena, kad nors ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo pedagogų atlyginimai mokami iš dviejų šaltinių – valstybės biudžeto ir savivaldybių biudžetų – algų didinimą 10 proc. visiškai padengs valstybė.

Iš viso darželių auklėtojų ir priešmokyklinio ugdymo mokytojų algoms didinti Vyriausybė 2019 metams skyrė 13,4 mln. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Saulius

Deja.deja.....teisybe kita.Tik viesumoj skelbiama.kad keliamas atlyginimas.O realiai visai kiti nurodymai duoti darzelių vadovams.

Lyda Gudonienė

Pritariu.Atlyginimai pedagogams ir vaikų darželio auklėtojoms turi būti didinami be įmantrių formulių, o paprasčiausiai 10 procentų, nuo atlyginimo. Ir tai seniai turėjo būti padaryta. Džiaugiuosi. kad ministras Algirdas Monkevičius stengiasi ištaisyti šią neteisybę.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS