Dėl galiojančių sankcijų muitinė į Baltarusiją grąžino dar vieną „Belaz“ detalių krovinį | Diena.lt

DĖL GALIOJANČIŲ SANKCIJŲ MUITINĖ Į BALTARUSIJĄ GRĄŽINO DAR VIENĄ „BELAZ“ DETALIŲ KROVINĮ

Muitinės pareigūnai į Baltarusiją grąžino dar vieną „Belaz“ automobilių detalių krovinį.

Kaip antradienį informavo muitinė, krovinys grąžintas, nes „Belaz“ gamyklai paskelbtos Europos Sąjungos prekių pardavimo, prekybos ir tiekimo sankcijos.

Beveik 15 tonų sveriančias krovininių automobilių dalis ketinta gabenti į Bosniją ir Hercegoviną. Medininkų kontrolės punkte tikrinto krovinio vertė – daugiau nei 214 tūkst. JAV dolerių.

Rugsėjo mėnesį per Klaipėdos jūrų uostą neleista išgabenti dar vieno šios Baltarusijos akcinės bendrovės krovinio – 18 konteinerių su keturių savivarčių „Belaz“ dalimis, tuomet krovinys turėjo būti gabenamas į Čilę.

Baltarusijos automobilių gamintoja „Belaz“ šių metų birželį buvo įtraukta į ketvirtąjį ES sankcijų Baltarusijai paketą. Šios sankcijos įvestos po to, kai Minsko režimas prievarta nutupdė bendrovės „Ryanair“ keleivinį lėktuvą, skridusį iš Atėnų į Vilnių, bei sulaikė opozicijos aktyvistą Ramaną Pratasevičių.

Šiuo metu ES svarsto jau penktąjį sankcijų Baltarusijai paketą, reaguojant į Minsko režimo kurstomą neteisėtą migraciją į Lietuvą, Latviją ir Lenkiją.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS