Dėl koronaviruso nuo penktadienio atšaukiami kultūriniai, sporto renginiai | Diena.lt

DĖL KORONAVIRUSO NUO PENKTADIENIO ATŠAUKIAMI KULTŪRINIAI, SPORTO RENGINIAI

Dėl Vyriausybės įvestų draudimų atšaukiami didieji kultūriniai, sporto renginiai, tarp jų – „Auksinių scenos kryžių“ apdovanojimai, „Birštono Jazz“ ir kiti, kino teatruose nevyks ir „Kino pavasaris“.

„Kino pavasario“ organizatoriai pranešė, kad reaguojant į sostinės valdžios ir Vyriausybės sprendimus drausti viešus renginius, festivalį vykdys kitu formatu – žiūrovams bus suteikta galimybė žiūrėti filmus namų kino platformose.

„Taip išliksime ramūs dėl savo sveikatos ir sąmoningai neleisime plisti koronavirusui“, – skelbia organizatoriai.

Kultūros ministerija informuoja, kad visos pavaldžios organizacijos – muziejai, teatrai, koncertinės įstaigos – nuo penktadienio iki kovo 27 dienos stabdo veiklą – atšaukiami spektakliai, koncertai, taip pat ir darbuotojų komandiruotės. Be kitų renginių atšaukiamas ir tradicinis nemokamas muziejų lankymas paskutinį mėnesio sekmadienį, t.y. kovo 29-ąją.

„Atkreipiame dėmesį, kad atšaukiami „Auksinių scenos kryžių“ apdovanojimai, turėję įvykti kovo 29 dienos Nacionaliniame operos ir baleto teatre. Apie naują renginio datą bus pranešta atskirai. Atšaukiamas ir kovo 29 dieną numatytas nemokamas muziejų lankymas“, – teigia ministerija.

Festivalio „Birštonas Jazz“ Zigmas Vileikis sakė, kad keturis dešimtmečius rengiamas festivalis atšaukiamas pirmąkart. Anot jo, festivaliui jau anksčiau kilo grėsmė, nes renginyje turėjo koncertuoti muzikantai iš Japonijos, Pietų Korėjos, Ispanijos, Italijos ir kitų šalių, priskiriamų prie rizikos grupės dėl paplitusio koronaviruso. Bilietų į renginį buvo parduota už 19 tūkst. eurų, pinigai bus grąžinami.

Net 1991-aisiais, kai tankai važinėjo po Vilnių, mes festivalį vykdėme. Tai pirmas kartas, kai festivalį nugalėjo ne kažkas, bet virusas.

„Mes atšaukėme festivalį ir jį nukėlėme į kitus metus, į kovo 26-28. Bilietus kviečiame grąžinti, nuostoliai, kuriuos patirsime, bus mūsų galvos skausmas. Net 1991-aisiais, kai tankai važinėjo po Vilnių, mes festivalį vykdėme. Tai pirmas kartas, kai festivalį nugalėjo ne kažkas, bet virusas“, – BNS sakė Z. Valeikis.

Alytuje atšaukiamas tradicinis 10-asis cirko festivalis, turėjęs kovo 28-29 dienomis, savo pasirodymų ciklą visoje Lietuvoje atšaukė ir „Humoro klubas“, atšaukiami koncertai arenose, kultūros centruose.

Lietuvos futbolo federacija jau ketvirtadienį pranešė  dviem savaitėms stabdanti visus su futbolu susijusius renginius, tarp jų – ir suplanuotas šalies aukščiausiosios lygos rungtynes. Lietuvos krepšinio lyga galutinį sprendimą dėl čempionato likimo žada paskelbti penktadienį – svarstoma čempionatą stabdyti arba žaisti rungtynes be žiūrovų.

Vyriausybė ketvirtadienį nusprendė dviem savaitėms drausti visus renginius uždarose patalpose, taip pat ir atvirus renginius, jei juose yra daugiau nei 100 dalyvių, taip pat jei organizatoriai užtikrintų būtinąsias higienos priemones, bent metro atstumą tarp žmonių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS