Dėl per mažo pretendentų skaičiaus pratęstas NŠA vadovo konkursas | Diena.lt

DĖL PER MAŽO PRETENDENTŲ SKAIČIAUS PRATĘSTAS NŠA VADOVO KONKURSAS

  • 1

Dėl per mažo pretendentų skaičiaus konkursas į Nacionalinės švietimo agentūros (NŠA) vadovo vietą pratęstas iki birželio 12-osios, trečiadienį pranešė Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM).

Pasak ministerijos, konkurse panoro dalyvauti „nedaug pretendentų“, o sprendimas buvo priimtas pasitarus su konkursą rengiančia Valstybės valdymo agentūra.

Laikinai švietimo, mokslo ir sporto ministro pareigas einanti Monika Navickienė pažymėjo, jog iš naujojo vadovo tikimasi „iniciatyvumo, stiprios ir atsakingos lyderystės, naujo, kūrybingo požiūrio“.

Būsimam vadovui keliamas nepriekaištingos reputacijos reikalavimas, taip pat privalu turėti aukštąjį universitetinį išsilavinimą, vadybos ir lyderystės kompetencijų, bent trejų metų vadovavimo patirties, mokėti anglų kalbą ne žemesniu kaip B2 lygiu.

Anot ministerijos, NŠA vadovas turėtų įgyvendinti šiuos uždavinius: užtikrinti efektyvią švietimo sistemos stebėseną, konsultuoti mokyklas ir teikti rekomendacijas, kaip tobulinti veiklą, teikti švietimo bendruomenei aktualius duomenis, plėtoti bendrojo ugdymo rezultatų skaitmeninį vertinimą, atveriant galimybes jį pritaikyti pagal įvairius mokinių mokymosi poreikius, naudojant šiuolaikiškas formas, užtikrinti skaidrų ir sklandų mokinių patikrinimų vykdymą.

NŠA vadovas taip pat atsakingas už tai, kad mokykloms būtų prieinamas naujausias skaitmeninis ugdymo turinys, paremtas ne tik tekstine, bet ir vaizdo, garso medžiaga, aukštu interaktyvumu, duomenų analize, modeliavimu, pamokų idėjomis, užduotimis. Jis taip pat turės užtikrinti, kad būtų sukurta nuosekli mokytojų ir kitų pedagoginių darbuotojų

Darbą NŠA vadovas pradėtų nuo rugsėjo. Siūloma alga siekia 6 213 eurų neatskaičius mokesčių.

Agentūros vadovas renkamas penkerių metų kadencijai. Pretendentai prašymą dalyvauti konkurse ir dokumentus gali pateikti iki gegužės 29 dienos imtinai.

Šiuo metu agentūrai laikinai vadovauja Aidas Aldakauskas, anksčiau joje ėjęs Kokybės vertinimo departamento direktoriaus pareigas.

Buvusi NŠA direktorė Rūta Krasauskienė iš šios įstaigos vadovės pareigų pasitraukė sulaukusi kritikos dėl darbo kokybės.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

ALGIRDAS.

Tai nugyveno konservai Lietuvos mokslą ir švietimą - NĖRA NEI MINISTRO NEI AGENTŪROS VADOVO , matomai prisivogė ir dingo kaip pirdalas vandeny .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS