Dėl netvarkos birželį darbai stabdyti 13 statybviečių | Diena.lt

DĖL NETVARKOS BIRŽELĮ DARBAI STABDYTI 13 STATYBVIEČIŲ

  • 0

Valstybinė darbo inspekcija (VDI), tikrindama statybvietes, birželio mėnesį sustabdė 13 jų darbą, nes nustatė, jog darbai buvo vykdomi itin nesaugiai, pirmadienį pranešė inspekcija.

Pasak VDI, darbai sustabdyti "dėl tiesioginės grėsmės darbuotojų saugai ir sveikatai".

Praėjusių metų birželį tokių pažeidimų nebuvo užfiksuota.

Tikrinimų metu nustatyta per 130 įvairių pažeidimų, surašyti 34 administracinių teisės pažeidimų protokolai, skirta per 11 tūkst. litų baudų, nustatyti du galimai nelegaliai dirbę asmenys.

Trečdalyje iš 200 patikrintų objektų kolektyvinės apsaugos priemonės buvo neįrengtos arba įrengtos taip, kad negalėjo realiai apsaugoti darbuotojų nuo kritimo iš aukščio, 16 proc. atvejų kolektyvinės priemonės net nebuvo numatytos technologijos projekte.

Darbo inspektoriai užfiksavo nemažai atvejų, kai saugos diržai naudoti "dėl akių", bet ne tam, kad darbuotojas realiai apsisaugotų: statybvietėse nebuvo įrengtos saugos lynams ir apraišams prisirišti būtinos tvirtinimo vietos.

"Kaip rodo tiek praėjusių, tiek šių metų statybviečių tikrinimo akcijų rezultatai, pranešus apie darbo inspektorių vizitą, statybvietėse stengiamasi susitvarkyti tinkamai – darbuotojai aprūpinti asmeninėmis ir kolektyvinėmis apsaugos priemonėmis, pavojingos vietos aptvertos ir pan. Tačiau pasitaiko atvejų, kai demonstruojama tvarka – tik butaforinė. Po keleto dienų vėl apsilankius tame pačiame objekte, tenka dėl netvarkos net stabdyti darbus", – pranešime teigė vyriausiasis valstybinis darbo inspektorius Vilius Mačiulaitis.

Kaip nurodo VDI, liepą darbo inspektoriai pakartotinai tikrina, ar statybvietėse, kuriose nustatyta pažeidimų, jie yra pašalinti, kaip vykdomos rekomendacijos, ar tinkamai laikomasi saugos reikalavimų. Rugpjūtį daugiau dėmesio bus skiriama asmeninėms apsaugos bei paaukštinimo priemonėms.

Prevencinė statybviečių tikrinimo akcija tęsis iki spalio mėnesio.

Šiemet atliekant statybos, remonto ir susijusius darbus sunkiai sužalota 18 ir žuvo 10 darbuotojų - gyvybių netekčių ir sunkių traumų čia daugiau nei pernai tuo pačiu metu.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS