Dėl šiurkštaus tarnybinio pažeidimo atleistas FNTT tyrėjas S. Ežerskis | Diena.lt

DĖL ŠIURKŠTAUS TARNYBINIO PAŽEIDIMO ATLEISTAS FNTT TYRĖJAS S. EŽERSKIS

Dėl šiurkštaus tarnybinio pažeidimo iš pareigų atleistas Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Vilniaus apygardos valdybos vyriausiasis tyrėjas Saulius Ežerskis.

Pažeidimas nustatytas atlikus tarnybinį patikrinimą, tačiau tikslių jo aplinkybių tarnyba tvirtina negalinti nurodyti, nes to neleidžia įstatymai, ribojantys ikiteisminio tyrimo duomenų atskleidimą.

„(...) Daugiau informacijos apie tarnybinį patikrinimą ir jame užfiksuotą informaciją pateikti negalime dėl vykstančio ikiteisminio tyrimo dėl įtariamos prekybos poveikiu, papirkimo, piktnaudžiavimo ir kyšininkavimo, kurį atlieka Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimų departamentas ir Specialiųjų tyrimų tarnyba“, – teigiama BNS pateiktame atsakyme.

Pareigūnas atleistas pirmadienį.

FNTT taip pat pažymėjo skirianti ypatingą dėmesį korupcijos prevencijos užtikrinimui ir korupcinio pobūdžio veiklų atskleidimui tarnybos viduje.

„Tarnyba savo veikloje vadovaujasi aukščiausiais skaidrumo ir moralės standartais. Todėl bet kokia veikla, prieštaraujanti skaidrumo ir sąžiningumo principams, nėra ir nebus toleruojama, o tai vykdę asmenys – šalinami iš tarnybos“, – pabrėžė FNTT.

Bet kokia veikla, prieštaraujanti skaidrumo ir sąžiningumo principams, nėra ir nebus toleruojama, o tai vykdę asmenys – šalinami iš tarnybos.

Apie ikiteisminį tyrimą, kurį mini tarnyba, Generalinė prokuratūra pranešė gegužės mėnesį. Dėl įtarimų korupciniais nusikaltimais tuomet buvo sulaikyti FNTT pareigūnas Nerijus Valatka, prokurorai Donatas Puzinas, Ugnius Vyčinas ir Nerijus Marcinkevičius, advokatas Šarūnas Mickevičius, anksčiau buvęs FNTT Kauno apskrities viršininko pavaduotoju ir dar šeši asmenys.

Tyrimas pradėtas gavus duomenų, kad Generalinės prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo departamento prokurorai N. Marcinkevičius ir U. Vyčinas, Kauno apygardos prokuratūros 2-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras D. Puzinas bei FNTT Vilniaus apygardos valdybos Nusikalstamų veikų tyrimo skyriaus vyriausiasis tyrėjas N. Valatka, veikdami nepriklausomai vienas nuo kito, neformaliai susitikinėja su Kaune praktikuojančiu advokatu Š. Mickevičiumi ir aptaria jų žinioje esančių finansinių-ūkinių ikiteisminių tyrimų eigą, neviešintinus duomenis bei galimybes priimti proceso sprendimus, kuriais suinteresuoti šio advokato neoficialiai atstovaujami privatūs asmenys.

Manoma, kad tokiu būdu tam tikrais atvejais siekta materialinės ar kitokios naudos.

Generalinis prokuroras Evaldas Pašilis gegužės mėnesį sakė, kad „tokie veiksmai galėjo būti atlikti ypatingai didelę reikšmę turinčiose bylose dėl turto iššvaistymo Ūkio banke, Kreditų unijos bylose“.

Visi trys korupcija įtariami prokurorai po tarnybinio patikrinimo lapkričio viduryje atleisti iš pareigų, nors D. Puzinas ir N. Marcinkevičius prašymus išeiti iš darbo buvo pateikę jau anksčiau.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Ir kas toliau?

Temps tol kol sueis senaties terminas? Mafija prokuraturoj...cia tik ledkalnio viršūnė.

Kęstas

Vienas jau priėjo liepto galą, kiti laukia eilėje.

Anonimas

Ne atleisti, o sodinti su turto konfiskacija reikia.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS