Drama tęsiasi: nepasiekę sienos su Lenkija migrantai pasuko į mišką | Diena.lt

DRAMA TĘSIASI: NEPASIEKĘ SIENOS SU LENKIJA MIGRANTAI PASUKO Į MIŠKĄ

Dėl didelės migrantų kolonos judėjimo Baltarusijoje link pasienio su Lenkija Lietuvoje perdislokuojamos pajėgos, pirmadienį pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Ruošiasi galimiems scenarijams

VSAT vado Rustamo Liubajevo teigimu, įvairių šaltinių duomenimis, Baltarusijoje pasienyje su Lenkija gali būti nuo 1 tūkst. iki 5 tūkst. žmonių.

„Jie renkasi Bruzgių-Kužnicos kontrolės punkto prieigose, tą informaciją jau turėjome savaitgalį“, – pirmadienį per Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) posėdį sakė R. Liubajevas.

„Galimiems scenarijams ruošiamės savaitgalį, šiandien jau bus priimami sprendimai, vyksta šiuo metu susitikimai su Lietuvos kariuomenės štabu, planuojame pasinaudoti galimybe dislokuoti papildomą skaičių karių parengtyje. Taip pat šiuo metu jau suderinti veiksmai su policija, Viešojo saugumo tarnyba, perdislokuojamos mūsų pajėgos“, – teigė jis.

Visiems įmanomiems scenarijams ruošiamasi.

„Visiems įmanomiems scenarijams ruošiamasi“, – pridūrė VSAT vadas. 

Pasuko į miškus

Nepriklausomas Baltarusijos žurnalistas Tadeušas Gičanas savo „Twitter“ kanale apie 11 val. Lietuvos laiku pranešė, kad grupė migrantų nepasiekė kontrolės punktų ir pasuko įmišką.

Kaip rašo, bialystok.wyborcza.pl, kiek anksčiau buvo gauta informacija, kad Bruzgių-Kužnicos kontrolės punkto prieigose buvusi minia žmonių ėmė skirstytis ir slinkti pasienyje esančių miškų link.

Kanalo „Nexta“ publikuoti filmai rodo, kaip viena iš grupuočių akivaizdžiai ruošiasi miške prie sienos kurti stovyklą.

Socialiniuose tinkluose platinami vaizdai iš Baltarusijos, kuriuose matyti, kad didelė kolona žmonių juda link pasienio su Lenkija.

Šiemet iš Baltarusijos į Lietuvą neteisėtai pateko per 4,2 tūkst. migrantų, tačiau rugpjūtį pasieniečiams pakeitus taktiką į šalį neįleisti dar beveik 6 tūkst. asmenų.

Vilnius kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija. Dėl to Lietuvoje paskelbta ekstremali situacija.

GALERIJA

  • Drama tęsiasi: nepasiekę sienos su Lenkija migrantai pasuko į mišką
  • Drama tęsiasi: nepasiekę sienos su Lenkija migrantai pasuko į mišką
  • Drama tęsiasi: nepasiekę sienos su Lenkija migrantai pasuko į mišką
  • Drama tęsiasi: nepasiekę sienos su Lenkija migrantai pasuko į mišką
  • Drama tęsiasi: nepasiekę sienos su Lenkija migrantai pasuko į mišką
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (52)

ru

ale tiksliai-kur vandens patrankos-gi taip brangiai ir su pompa pirko valdzia?

vvb

jokiu pasalpu,tegu dirba,pamate patys atgal isdulkes.........

MG

karine padetis, jokiu zurnalistu, gaisrines masinos su vandeniu, ne dujos, o chemines medziegos ir neprosali - MG kulkosvaidziai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS