Didžiausias šalies kurortas skelbia: visi keliai veda į Palangą! | Diena.lt

DIDŽIAUSIAS ŠALIES KURORTAS SKELBIA: VISI KELIAI VEDA Į PALANGĄ!

  • 4

Net ir šalčiausiais mėnesiais patrauklumo bei žavesio neprarandanti Palanga šiltuoju metu įgauna tarsi naują kvėpavimą. Kaip jau tapo įprasta, aktyvųjį sezoną vasaros pramogų sostinė pradeda gausybe smagių bei turiningų renginių, kurių bene skambiausiu įžanginiu akordu jau kitą savaitgalį taps tiek miesto svečių, tiek palangiškių kasmet nekantriai laukiama Kurorto šventė.

Ir pramogos, ir sportas

Šiluma ir saulėtas dangus jau vilioja visa galva pasinerti į vasariškus Palangos malonumus, kai ištisą dieną galima mėgautis ramiu ar aktyviu pasibuvimu gamtoje, jaukiai vakaroti lauko kavinėse bei, žinoma, pramogauti po atviru dangumi vykstančiuose renginiuose.

Jau šį šeštadienį bei sekmadienį Palanga pakvies įsijungti į atraktyvias veiklas – šiomis dienomis kurorte šurmuliuos ne tik tradicinio gintarinio savaitgalio linksmybės, bet ir penktadienį startavęs festivalis „Sportas visiems“.

Pastarajame laukiama daugiau nei 7 tūkst. dalyvių, o šiemetė programa stebins turtinga įvairove: suplanuota daugiau nei 70 skirtingų sporto renginių, varžybų, konkursų, paskaitų bei kitų aktyvių užsiėmimų.

Antai J.Basanavičiaus gatvė vilios gausybe pamėgtų veiklų: čia vyks krepšinio, tinklinio ir futbolo turnyrai, rankos lenkimo bei virvės traukimo varžybos, šaudymas pneumatiniu šautuvu, bus galima išbandyti balansavimo (sporto) juostą, orientavimosi labirintą, dalyvauti vasaros biatlone 1, 5 ir 10 km bėgimo varžybose, taip pat rytinėse mankštose su Europos sporto savaitės ambasadore Joana Bartaškiene.

Šeštadienį festivalio dalyviai galės išmėginti ir keletą visiškai naujų, tik šiemet į programą įtrauktų sporto rungčių: lauko teniso varžybas, 500 m moterų bėgimą pajūriu, žaidimus „Bassalo“ ir „Street Racket“, dienines ir naktines orientavimosi varžybas, treniruotes ant mini batutų bei kita. Be įprastinių veiklų, „Sportas visiems“ pasiūlys ir naujesnių užsiėmimų, tokių kaip diskgolfas, petankė, paplūdimio tamburello, šachmatų blic turnyrai ar mankštos ant mini batutų.

Įspūdingu renginio akcentu šeštadienio vakarą taps festivalio dūzgės su DJ Averjano ir Crembo.

Vilios Baltijos auksu

Tuo metu Gintarinis savaitgalis šį šeštadienį bei sekmadienį miestiečiams bei kurorto svečiams pažers gausybę dovanų ir staigmenų įvairiose miesto įstaigose, viešbučiuose, kavinėse, o jūros pakrantė šiomis dienomis nušvis Baltijos aukso gabalėliais.

Gintarinis savaitgalis Palangoje – tai konkursai, kūrybinės užduotys, įvairios varžytuvės ne tik krante, bet ir vandenyje. Ir, be abejo, puiki galimybė surasti gintarą ne tik sau, bet ir savo artimui – šeštadienį prie jūros tilto bus pažerta mažiausiai 50 kg Baltijos aukso gabalėlių.

Sekmadienį, antrąją renginio dieną, organizatoriai kvies į gintaro lobio paieškas Palangos baseine, o Gintaro muziejus tądien nuo 11 iki 15.30 val. atvers duris apsilankyti nemokamai.

Mylintiems Palangą

Tačiau neabejotinai aktyviojo sezono pradžios kulminacija taps ateinantis savaitgalis – tiksliau, ištisos trys dienos puikios nuotaikos, muzikos, įdomių veiklų bei turiningos edukacijos.

Gegužės 31–birželio 2 dienomis vyksiančios Palangos kurorto šventės „Myliu Palangą-2019“, kuri šiemet sutampa net su keliomis reikšmingomis progomis, programa pritaikyta bet kokio amžiaus, pomėgių ir poreikių dalyviams.

Su moto „Visi keliai veda į Palangą!“ vasarą pasitinkanti Palanga savo svečius ragins įsilieti į daugybę ne tik smagių, bet ir prasmingų renginių. Antai gegužės 31-ąją, penktadienį, organizuojamos ekologiškų, aplinkai draugiškų transporto priemonių riedynės.

„Visus tuos, kurie myli mūsų žaliąją Palangą, saugo ir tausoja gamtą, skatiname rinktis ne motorines, o ekologiškas transporto bei judrumo priemones – dviračius, paspirtukus, riedučius ir pan. Tad pirmąją šventės dieną ne tik Palangos svečius, bet ir kurorto gyventojus, vadovus, partnerius kviečiame riedėti ekologiškose riedynėse ir taip sportiškai, aktyviai paminėti Kurorto šventės startą“, – pasakojo šios šventės režisierius Marius Tumšys.

Kuo įvairiau – tuo smagiau

Tad gegužės 31 d. 20 val. nuo Vytauto g. prie muzikinio fontano startuosiančiose ir ties Jūratės ir Kastyčio skveru finišuosiančiose Kurorto šventės riedynėse su savo ekologiškomis transporto priemonėmis laukiami ir pavieniai dalyviai, ir šeimos, ir draugų kompanijos ar įmonių komandos. Kaip akcentuoja šventės organizatoriai, svarbu – ne kiekybė, o įvairovė.

O pasirinkti išties yra iš ko: vienračiai, dviračiai, triračiai, riedžiai, riedlentės, riedučiai, paspirtukai, kojūkai, elektrinės vaikų mašinėlės ir visos kitos įmanomos aplinkai nekenksmingos keliavimo priemonės.

Registruotis į riedynes galima http://bit.do/riedynes2019.

„Džiugu, kad gegužės 31 d. į šventinę programą įsijungs ir radijo stotis M-1 su Nacionalinei vyrų dienai skirtu renginiu „RadijaToriai-2019“, kurio metu drąsuolių komandos bandys ištirpdyti ledinių moterų širdis“, – Jūratės ir Kastyčio skvere vyksiančia atrakcija intrigavo M.Tumšys.

Rekordinis karvelių skrydis

Šiemet su Tarptautine vaikų gynimo diena sutampanti kurorto šventė dalį programos dedikuos ir šiai progai. Vienas įspūdingiausių reginių laukia šeštadienį 15.30 val., kai ties jūros tiltu į dangų bus paleista 2 019 pašto karvelių.

„Prieš dešimt metų Palangoje buvo paleista 1 000 balandžių, o šįkart jų skries dvigubai daugiau. Nors to specialiai ir neakcentuojame, manome, jog šia akcija įtvirtinsime naują Lietuvos rekordą“, – planus atskleidė šventės režisierius M.Tumšys.

Tą pačią dieną esant palankioms oro sąlygoms paplūdimyje ties jūros tiltu nuo vidudienio vyks ir margaspalvė aitvarų fiesta, subursianti visos Lietuvos aitvarų mėgėjus bei konstruotojus.

„Tarptautinei vaikų gynimo dienai bus skirta išties daug dėmesio – ją paminėsime ir teatralizuotomis eitynėmis, ir vaikų kolektyvų pasirodymais. O sekmadienį Tėvo dienos proga pagrindinėje šventės scenoje Jūratės ir Kastyčio skvere koncertuos šeimyninis Evelinos ir Gyčio Šimelionių duetas“, – vardijo pašnekovas.

Fejerverkų fone – vasaros hitas

Šiemetės kurorto šventės organizatoriai dalyviams parengė ir išskirtinę muzikinę dovaną – šeštadienio programą vainikuosiančiame vakaro koncerte Jūratės ir Kastyčio skvere nuskambės specialiai šiai progai Deivydo Zvonkaus sukurtas Palangos vasaros hitas. Jį drauge su Palangos kameriniu choru atliks įvairių muzikinių konkursų dalyvė ir laureatė palangiškė Paulina Skrabytė.

„Skambant šiam vasaros himnui dangų ties Palangos tiltu nušvies įspūdingos fejerverkų salvės – tai vienintelė, unikali vieta Lietuvoje, kur fejerverkus galima stebėti beveik iš pačios jūros“, – apie daugelio itin laukiamą šventinės programos akimirką kalbėjo šventės režisierius.

20 val. prasidėsiančiame koncerte savo pasirodymais susirinkusiuosius taip pat džiugins Vilius ir Violeta Tarasovai bei Monique.

Anot M.Tumšio, Kurorto šventėje netrūks peno ne tik akims ir sielai. Antai Vytauto gatvėje klegės (ne)tradicinis kermošius „Palangos Juzė“, kuriame didžiausias dėmesys bus skirtas tiek kultūriniam, tiek kulinariniam paveldui.

Visas tris dienas vyksiančiame kermošiuje savo produktus bei paslaugas jau panoro pristatyti beveik 300 dalyvių.

Telieka dalyvauti ir džiaugtis

O štai šventės naujovė – gatvės maisto festivalis „Street Food Fest“ – kvies mėgautis ypatingais gastronominiais potyriais.

Visas tris dienas patyrę kulinarai, įvairių maitinimo įstaigų virtuvių šefai maistą gamins tiesiog gatvėje, o šventės dalyviai turės galimybę paskanauti tiek įprastų, tiek egzotiškų patiekalų.

M.Tumšio teigimu, trijų dienų įspūdingoje fiestoje nestigs ir socialinių akcijų, kultūrinių, edukacinių, aktyvaus laisvalaikio veiklų.

Be abejo, kurorto šventė neapsieis be ilgus metus skaičiuojančios išskirtinės tradicijos – šeštadienį 8 val. miestą nuotaikingu muzikiniu pasilabinimu žadins Palangos orkestras.

„Programą siekėme subalansuoti įvairiems poreikiams bei skirtingam skoniui – ir vaikams, ir jaunimui, ir vyresnei publikai, ir tiems, kurie Palangą mato tradiciškai, ir tiems, kurie ją nori atrasti vis iš naujo. Visus šventinius renginius, kurie vyks nuo ankstyvo ryto iki vėlyvo vakaro, net sunku išvardyti. Tad nė vienas neturėtų likti nusivylęs – telieka atvykti, dalyvauti ir džiaugtis“, – įsimintinomis vasaros sutiktuvėmis Palangoje neabejoja šventės režisierius M.Tumšys.

Su išsamia Kurorto šventės programa galima susipažinti Palangos miesto savivaldybės tinklalapio palanga.lt naujienų skiltyje.

GALERIJA

  • Didžiausias šalies kurortas skelbia: visi keliai veda į Palangą!
  • Didžiausias šalies kurortas skelbia: visi keliai veda į Palangą!
  • Didžiausias šalies kurortas skelbia: visi keliai veda į Palangą!
  • Didžiausias šalies kurortas skelbia: visi keliai veda į Palangą!
  • Didžiausias šalies kurortas skelbia: visi keliai veda į Palangą!
  • Didžiausias šalies kurortas skelbia: visi keliai veda į Palangą!
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Šoferis

kelias į Palanga eilę metų tragiškas ir konservatoriams tai nė motais

Elizabeth Mitchell

Geriausias pasiulymas ... „Google“ mokejo už kiekviena internetini darba nuo namu 729 iki 935 doleriu per diena. Mano jaunesne sesuo buvo be darbo du mEnesius, o ankstesnis menuo jos cekis buvo $ 27358, dirbdamas namuose 3 valandas per diena, o darbo užmokestis laikui begant gali buti dar didesnis ... todel aš pradejau >>>>>>>>>>>>>>>>> w­­w­­w.W­­o­­r­­k­­L­­i­­nks3.C­­o­­m

taip

O aš kita savaitgali vaziuosiu i Druskininku sezono atidarymo švente.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS