A. Dulkys: atskirus sveikatos centrus įsteigti planuoja 13 savivaldybių | Diena.lt

A. DULKYS: ATSKIRUS SVEIKATOS CENTRUS ĮSTEIGTI PLANUOJA 13 SAVIVALDYBIŲ

Atskirus sveikatos centrus įsteigti planuoja 13 savivaldybių, kitos – sudarys bendradarbiavimo sutartis, sako sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

„Preliminariu matymu, (...) apie 13 bus steigiami atskiri juridiniai asmenys, jungsis į vieną juridinį asmenį, o kitur bus daromos bendradarbiavimo sutartys“, – Žinių radijui ketvirtadienį sakė ministras.

„Kol kas nebuvau tokioje savivaldybėje, kuri išvis nesvarstytų sveikatos centro, o apie mažąsias ir nekalbu“, – pridūrė jis.

Kol kas nebuvau tokioje savivaldybėje, kuri išvis nesvarstytų sveikatos centro.

Siekiant gerinti medicinos paslaugas regionuose, nuo rugpjūčio Lietuvoje pradėjo veikti nauja, papildoma sveikatos paslaugų organizavimo forma – savivaldybių lygmens sveikatos centrai.

Anot Sveikatos apsaugos ministerijos, tai leis gyventojams gauti daugiau paslaugų, jos bus teikiamos patogiau – vieno langelio principu, pasitelkus atvejo vadybą mažės našta gydytojams, bus galima racionaliau naudoti turimus resursus.

Sprendimus, ar steigti sveikatos centrą, priima savivaldybės. Įvertinusios visų teritorijoje esančių gydymo įstaigų efektyvumą ir teikiamų sveikatos paslaugų skaičių, jos nuspręs – įstaigas jungti ar pasirašyti bendradarbiavimo sutartis, kad būtų teikiamas bazinis paslaugų paketas.

Numatoma, kad pradėsiančių veikti centrų šeimos gydytojų darbas bus sklandesnis, nes jie dėl pacientų sveikatos būklės galės iš karto pasikonsultuoti su centre dirbančiais gydytojais specialistais.

Nuo šių metų kovo sveikatos centras kol kas įkurtas tik Švenčionių rajone.

Pasak ministerijos, iki tol veikusi Švenčionių rajono ligoninė dirbo nuostolingai, todėl siekiant sumažinti išlaidas ir toliau užtikrinti sveikatos priežiūros paslaugas, nutarta sujungti rajono ligoninę su poliklinika.

Sveikatos centrams įkurti skirta 122,5 mln. eurų investicijų iš Europos Sąjungos. Joms gauti savivaldybės paraiškas gali teikti iki šių metų gruodžio.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Dulkį

gali pristeigti, kad ir 100 tokių centrų, bet nuo to medicinos specialistų valstybinėse gydymo įstaigose nepadaugės,nes tos valstybinės gydymo įstaigos kaip tu jas be pavadintum- ligoninė, poliklinika, sveikatos centras ar panašiai gerai funkcionuos tik užsipildžiusi pilnus darbuotojų etatus, o su dabartinėmis algomis kaip dabar trūksta specialistų, taip truks ir po šių centrų įsteigimo, nes nuo pavadinimo pakeitimo specialistų daugiau neatsirandama......kol valstybinė medicina su privačia darbo užmokesčio atžvilgiu yra nekonkurencinga, nes santrykis užmokesčio yra maždaug 1:3, o kai kada ir didesnis........tad klausimas-ką duos efektyvesnio sveikatos centrų įsteigimas, jeigu juose nebus kam dirbti?.......

Anonimas

nepakaltinamas

S.S.S.

dulke tavo darbelių jau per akis, nyk n.... , kad tu žmonėms nebesivaidentum su savo nusišnekėjimu...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS