A. Dulkys: dabartiniai tiekimo planai neužtikrina 70 proc. žmonių paskiepijimo iki rudens | Diena.lt

A. DULKYS: DABARTINIAI TIEKIMO PLANAI NEUŽTIKRINA 70 PROC. ŽMONIŲ PASKIEPIJIMO IKI RUDENS

Dabartiniai COVID-19 vakcinų tiekimo grafikai neužtikrina, kad 70 proc. žmonių bus paskiepyti iki vasaros galo, tačiau situacija gali pasikeisti, jei padidės gaunamų vakcinų kiekiai, sako sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

„Aš būsiu atviras, šiai dienai, kokius turiu faktus ant stalo ir kokie yra viešai paskelbti mūsų tinklapyje – tie grafikai, deja, jie šiandien neužtikrina to tikslo įgyvendinimo. Bet tai nereiškia, kad mes to negalėsime padaryti, jeigu pasikeis situacija ir iš vakcinų gamintojų mes pradėsime gauti didesnius vakcinų kiekius“, – LRT laidoje „Dienos tema“ sakė ministras.

A. Dulkys taip pat pažymėjo, kad šis tikslas yra iškeltas ne tik prezidento Gitano Nausėdos, tai – bendras visos Europos Sąjungos tikslas.

Ministras taip pat pabrėžė, kad visa infrastruktūra vakcinavimui yra paruošta, tad tikslas iki vasaros galo paskiepyti 70 proc. gyventojų galėtų būti pasiektas, jei gamintojai padidintų vakcinų skaičių.

„Vakcinavimo schema, logistika, vakcinavimo centrai, gydymo įstaigos, jos jau yra tikrai gerai pasiruošusios tam didesniam vakcinavimui“, – sakė A. Dulkys.

„Liko vienintelis klausimas, prie kurio dabar dirba ir Europos Sąjungos institucijos, ir šalių vadovai, ir diplomatai – kaip užtikrinti tų vakcinų iš gamintojų spartesnį tiekimą“, – pridūrė jis.

Prezidentas G. Nausėda anksčiau yra sakęs, kad Lietuvoje iki vasaros vidurio nuo COVID-19 turėtų būti paskiepyta apie 70 proc. arba maždaug 2 mln. šalies gyventojų.

Lietuvoje šiuo metu skiepijama gamintojų „BionTech“ ir „Pfizer“, „Moderna“ ir „AstraZeneca“ vakcinomis.

Trečiadienio duomenimis, pirmąja vakcinos nuo COVID-19 doze iš viso paskiepyta 79 tūkst. 713 žmonių, abiem dozėmis – 50 tūkst. 186 žmonės.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Planas

Dulkio planas - nepaskiepyti 70 proc. vasarą. Geriau išpilti. Tokio durniaus SAM dar neturėjo.

TAIGI

ta korona negi atejo visiem laikam kad jau sneka apie rudeni?

Anonimas

PENSININKĖ PENSININKEI - BOBUTE, SKAITYKIT, KLAUSYKIT ŽINIAS, BŪKIT KANTRESNĖ, ATEIS EILĖ, PRANEŠ ŠEIMOS GYDYTOJA, LAI SKIEPIJA REIKALINGIAUSIUS, KURIE EINA Į DARBĄ - MEDIKUS, MOKYTOJUS, MES GALIM PALAUKTI, NĖRA REIKALO BASTYTIS IR NEBUS AKTUALU TIE SKIEPAI, GI DAR NET NEŽINOT, AR NORIT SKIEPYTIS. O KIEK SKIEPAI VEIKS, NIEKAS NEŽINO, NES JEI VISI VISKĄ JAU ŽINOTŲ APIE ŠITĄ VIRUSĄ, TAI GAUTŲ NOBELIO PREMIJĄ.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS