A. Dulkys: išlaikant dabartinį tempą, 70 proc. gyventojų būtų vakcinuota rugsėjį | Diena.lt

A. DULKYS: IŠLAIKANT DABARTINĮ TEMPĄ, 70 PROC. GYVENTOJŲ BŪTŲ VAKCINUOTA RUGSĖJĮ

Išlaikant dabartines skiepijimo apimtis, 70 proc. gyventojų nuo koronaviruso Lietuvoje būtų paskiepyta rugsėjo pradžioje, sako sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

„Jeigu skiepijimas vyktų taip, kaip šiomis dienomis vyksta, tai reikėtų sulaukti rugsėjo pradžios“, – LRT televizijos laidoje „Dienos tema“ pirmadienį teigė ministras.

Taip jis kalbėjo, remdamasis pirmadienį paskelbtais Statistikos departamento skiepijimo scenarijais.

Jie rodo, jog skiepijimo apimtis grįžus į maždaug balandžio mėnesio lygį, mažiausiai viena doze 70 proc. vyresnių nei 12 metų žmonių būtų paskiepyta dar rugpjūčio pradžioje.

Vis dėlto, jei skiepijimo apimtys ir toliau menks, norimos gyventojų dalies paskiepyti nepavyks niekada.

„Šiuo metu bent viena doze yra paskiepyti 1,21 milijono iš 2,45 milijono 12+ metų amžiaus asmenų (apie 49 procentus). Skiepijimo tempai paskutiniu metu sparčiai krenta“, – nurodo Statistikos departamentas.

Skiepijimo tempai paskutiniu metu sparčiai krenta.

Savo ruožtu A. Dulkys sako, kad žmonės nuo šiol bus skatinami vakcinuotis, sudarant galimybes pasiskiepyti be išankstinės registracijos.

„Man atrodo, kad dabar viena svarbiausių žinučių, kurią norisi pasiųsti, yra tai, jog vakcinos tikrai bus labai mobilios. Tarkim, nuo pirmadienio Šiaulių „Akropolyje“ atsidarys vakcinavimo centras. Jau kalbamės su Kauno, Klaipėdos, Vilniaus („Akropoliais“ – BNS)“, – teigė ministras.

„Nuo liepos 4 dienos bus speciali Kraujo centro palapinė Palangoje prie tilto, jau yra gautas leidimas. Mobilieji autobusiukai savivaldybėse plečia savo tinklą. Man atrodo, dabar svarbiau ne tiek matoma reklama, kiek gyvas įtikinimas ir galimybės sudarymas“, – pridūrė jis.

A. Dulkys taip pat akcentavo kiekvieno žmogaus indėlį į vakcinacijos sėkmę.

„Kiekvienas artimojo žodis, šeimos gydytojo žodis, tikinčiojo žodis kaimyno per tvorą žodis – viskas dabar turi labai didžiulę svarbą. Tad sutikę savo pažįstamus, artimuosius kvieskime vakcinuotis ir atkreipkime dėmesį, kad reikia tikėti mokslu“, – sakė ministras.

Paklaustas apie vyriausiųjų žmonių skiepijimą, A. Dulkys teigė, kad Lietuvos rezultatus vis dar galima pagerinti. Jo teigimu, tą rodo ir Nacionalinio kraujo centro palapinės, kur „eilėse stovi ir labai daug pagyvenusių žmonių“.

Remiantis Europos ligų prevencijos ir kontrolės centro duomenimis, Lietuva pagal 80-ies ir vyresnių žmonių skiepijimą yra viena iš prasčiausius rezultatus rodančių valstybių Bendrijoje – šalyje paskiepyta kiek daugiau nei pusė šios amžiaus grupės žmonių.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Joškis

O kaip su Izraeliu ? Šnojat po ketvirtą ?

dulkiui

Pasvajok ir praeis. Pats ir ėsk tą savo chemiją.

pilietis

Geriau tu sutvarkyk seimos gydytojus.Iprato per karantina atsipute sedeti tai dabar dejuoja kad reikia dirbiti. Seimos gydytoja atsisako net siuntima israsyti mat lai perkrauta.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS