A. Dulkys: jei vakcinos tiekimas nestrigs, sausį medikų bendruomenė jau bus paskiepyta | Diena.lt

A. DULKYS: JEI VAKCINOS TIEKIMAS NESTRIGS, SAUSĮ MEDIKŲ BENDRUOMENĖ JAU BUS PASKIEPYTA

Nors dėl COVID-19 vakcinos tiekimo yra neaiškumų, tačiau, jei jis pavyks taip, kaip tikimasi, sausio mėnesį medikų bendruomenė jau bus paskiepyta, sako sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

„Tikimės, kad artimiausiomis dienomis turėsime informaciją apie antrą kiekį, kad ir nedidelį, galbūt trečią. Jeigu tiekimas vyktų tokiomis dalimis, kad ir per kelis kartus, prognozė būtų, kad sausio mėnesį galėtume teigti, jog medikų bendruomenė yra paskiepyta ir pirmame sveikatos apsaugos sistemos bastione turime tvirtesnes pozicijas“, – LRT laidoje „Dienos tema“ sakė ministras.

Jis teigė, kad šiuo metu jau yra suplanuota, kaip ir kokia tvarka medikai bus skiepijami nuo koronaviruso.

Ministras taip pat pripažino, kad skiepyti būtent šia, kompanijos „Pfizer“ sukurta, vakcina bus sudėtinga, dėl jos saugojimo, transportavimo ir pakavimo ypatumų.

Anot jo, vienoje „Pfizer“ vakcinos pakuotėje yra 975 dozės, kurias reikia sunaudoti per tam tikrą laiką, tad ją bus paprasta naudoti didžiuosiuose centruose, tačiau mažesnės gydymo įstaigos gali turėti sunkumų.

„(...)Šiandien turime kalbėti atsakingai, remdamiesi tuo, ką žinome: sudėtingam „Pfizer“ vakcinos procesui esame pasiruošę, apgalvotos visos schemos, kaip bus skiepijama medikų bendruomenė, o dėl visuomenės dar yra klaustukų, dar turėsime dirbti ir ieškoti atsakymų, priklausomai nuo to, kokios vakcinos bus“, –  teigė A. Dulkys.

Jis taip pat pabrėžė, kad dėl to, kokia tvarka bus skiepijama likusi dalis visuomenės spręs premjerės Ingridos Šimonytės sudaryta ekspertų taryba, tačiau tiksli informacija bus žinoma tik tuomet, kai bus aišku, kokie ir kokios vakcinos kiekiai atkeliauja į Lietuvą.

„BioNTech“ ir „Pfizer“ vakcina šiuo metu yra vienintelė, kurią leista naudoti Europos Sąjungoje.

Pagal bendrą kartu su kitomis ES šalimis vykdomą vakcinų pirkimą į Lietuvą šeštadienį ketinama pristatyti pirmąsias šios vakcinos dozes.

Antradienį vakare sušauktame skubiame Vyriausybės pasitarime Europos Komisijos siūlymu nuspręsta įsigyti dar apie 616 tūkst. šios vakcinos dozių. Jos turėtų atkeliauti antrojoje kitų metų pusėje.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

medikė

Piktam komentatoriui: medikams yra didžiausia tikimybė susidurti su sergančiais cov,kadangi pas juos tik sergantys ir eina-parduotuvėse ir kt. tik pavieniai kontaktai gali papulti. O dirbantys raudonose zonose tai iš viso vien virusais kvėpuoja,didelis stresas ten dirbti net su spec. apranga,nes ji nėra patikima. Be to,matyti kasdien dūstančius ir mirštančius cov ligonius -irgi medikams nemažas stresas, kai žinai,kad padėti nepavyks,negi norėtumėt tą pamatyti ?

^to???

Pats panašu esate debilas ir idiotas nepatenkantis pas daktarą raminančių išsirašyti recepto ir besikoliojantis komentaruose.

to ???

debile,niekas nežadėjo iki najų metų.Net idiotas veryga apie tai nesvajotų,jau nekalbant apie protingus žmones.O tie 130 punktų bus paskebti net ir durnynuose
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS