A. Dulkys: Raseinių medikų keliamas problemas buvo galima išspręsti anksčiau | Diena.lt

A. DULKYS: RASEINIŲ MEDIKŲ KELIAMAS PROBLEMAS BUVO GALIMA IŠSPRĘSTI ANKSČIAU

Daliai Raseinių ligoninės medikų pateikus prašymus išeiti iš darbo, suabejojus konkurso į direktorius skaidrumu, sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys sako, jog susidariusi problema buvo nesunkiai išsprendžiama.

„Man atrodo, kad Raseinių atveju buvo galima labai tą klausimą paprastai išspręsti. Buvo abejonių, buvo galima papildyti komisiją kitais atstovais nevyriausybinių organizacijų, medikus atstovaujančių organizacijų, pasižiūrėti konkurso sąlygas ir niekas nebūtų nukentėję“, – antradienį LRT radijui kalbėjo A. Dulkys.

Pasak ministro, medikų nuogąstavimus dėl pagarbos trūkumo bei abejones dėl konkurso sąlygų buvo galima atliepti anksčiau.

Savo ruožtu Raseinių meras Arvydas Nekrošius pirmadienį teigė, jog daliai medikų palikus savo vietas jas perimtų kiti rajono medikai.

Meras pirmadienį ketino susitikti su darbą palikti ketinančiais medikais, tačiau jie į susitikimą neatvyko.

A. Nekrošius teigė, kad vienokius ar kitokius sprendimus reikia rasti iki rugpjūčio 10 dienos, nuo kurios darbą gali palikti dalis medikų, bet, kaip pažymėjo meras, datos prašymuose skirtingos, yra išėjusiųjų atostogų.

„Man atrodo, visą laiką yra gerai turėti planą B, bet kam reikalingas tas planas B jeigu dar planas A neįgyvendintas. Nereikia lipti ant to grėblio ir sakyti, kad mes labai lengvai pakeisime vienus medikus kitais“, – kalbėjo A. Dulkys.

Dalis Raseinių ligoninės medikų pateikė prašymus išeiti iš darbo, kilus abejonių dėl atrankos į ligoninės direktoriaus pareigas skaidrumo, taip pat dėl darbo sąlygų, kitų priežasčių.

A. Nekrošius patvirtino, jog šiuo metu prašymus išeiti iš darbo yra pateikę bent septyni Raseinių ligoninės medikai, tačiau kaltino vietos politikus eskaluojant situaciją.

A. Dulkys praėjusią savaitę paragino A. Nekrošių stabdyti konkursą, meras tvirtino to daryti neketinantis, bet žadėjo ieškoti sutarimo dėl situacijos.

Jis teigė kreipęsis į medikų organizacijas, siūlydamas deleguoti atstovus stebėti vietos ligoninės vadovo atranką.

Konkursą vadovauti Raseinių ligoninei savivaldybė paskelbė birželį. A. Nekrošius patvirtino, kad jame dalyvauja penki kandidatai.

Kaip pranešė LRT, į kitą etapą atrinkti du kandidatai – dabartinis ligoninės vadovas Vidmantas Merkliopas ir šiuo metu įstaigoje dirbantis medikas.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

ot tiap....

kai politika maisosi su medicina,religija ,svietimu ir t.t. ,tai ir gaunas suds....,vyksta cia gauju karai...ir ne kitaip...............

OM

Ar neatrodo , kad viskas daroma tam , kad neliktų nemkamos med . pagalbos ?Kaip kitaip priversti visus eiti pas privatininkus ? Matyt Dulkiui buvo duotas toks uždavinys - jis visai neblogai su juo tvarkosi. Dar išparduos už 1eur suremontuotas poliklinikas -tik ne persistenkit , gali nelikti ką gydyti su tokia politika

Anonimas

kokie kantrūs Lietuvos žmonės...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS