Dviratininkams šviesiuoju paros metu leis važiuoti be liemenių? | Diena.lt

DVIRATININKAMS ŠVIESIUOJU PAROS METU LEIS VAŽIUOTI BE LIEMENIŲ?

Seimui ketvirtadienį planuojama teikti svarstyti Seimo narių grupės siūlymą atsisakyti reikalavimo dviratininkams važiuojant šviesiuoju paros metu gyvenvietėse dėvėti ryškiaspalvę liemenę su šviesą atspindinčiais elementais arba būti įsijungus baltos šviesos žibintą priekyje ir raudonos šviesos žibintą gale.

Ne gyvenvietėse įstatymo rengėjai šį reikalavimą siūlo numatyti tik važiuojant važiuojamąja kelio dalimi, išskyrus dviračių takus, pėsčiųjų ir dviračių takus ir dviračių juostas.

Įstatymo projektą parengė Seimo nariai Tomas Tomilinas, Aurimas Gaidžiūnas, Aušrinė Armonaitė ir Naglis Puteikis.

Pasak jų, toks reglamentavimas važiavimą dviračiu šviesiuoju paros metu padarytų patrauklesnį, skatintų gyventojus kasdieniam susisiekimui, ypač gyvenvietėse, daugiau naudoti ekologišką transportą – dviračius.

GALERIJA

  • Dviratininkams šviesiuoju paros metu leis važiuoti be liemenių?
G. Savickio / ELTOS nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (12)

zaibas

butu saunu

kotas

Gal pagaliau ir gandragalviams protas prašviesės.

komedija

Kiek kalbėta, kiek rašyta, kad leistų važiuoti autostradose kelkraščiu...NIEKO! Visame pasaulyje daromos išimtys, kad turistai ar gyvenantojai galėtų pasiekti priemiesčius saugiai ir patogiai. Lietuvoje - NE! Lietuvoje SAUGU, kai dviratis gatvėje su autobusu prasilenkia 40-50 cm atstumu, tačiau atskirtoje nuo automobilių juostoje - NESAUGU:). Kas nenorėtų greitai pasiekti Rumšiškes ar kt. Kauno marių gyvenvietes? Kiek žmonių dirba Palemone, tačiau gyvena Karčiupyje ir t.t. Dviračiu nulėktų per 10-15 min...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS