E. Šileikis paskirtas Vyriausiojo administracinio teismo teisėju | Diena.lt

E. ŠILEIKIS PASKIRTAS VYRIAUSIOJO ADMINISTRACINIO TEISMO TEISĖJU

Buvęs Konstitucinio Teismo (KT) teisėjas Egidijus Šileikis ketvirtadienį paskirtas Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo teisėju.

Prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį pasirašė dekretą dėl jo skyrimo teisėju ir priėmė priesaiką, pranešė Prezidentūra.

Savo sveikinimo žodyje šalies vadovas sakė, kad džiaugiasi, jog teisėjas papildys būtent Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo gretas.

Pasak prezidento, teisėjo didelė mokslinė, pedagoginė bei teisės taikymo praktinė patirtis, sukauptos žinios ir kritinis mąstymas suteiks didelę pridėtinę vertę teismo veiklai.

Birželį Seimas atmetė prezidento G. Nausėdos pasiūlytą E. Šileikio kandidatūrą į Lietuvos Aukščiausiojo Teismo (LAT) teisėjus. Parlamentarai sprendimą argumentavo tuo, kad teisėjas nepateikė reikiamų dokumentų dėl sveikatos, teisės dirbti su slapta informacija.

Kandidatas į LAT teisėjus nepateikė Nacionalinei teismui administracijai sveikatos pažymos ir informacijos, kad užpildė klausimyną dėl leidimo dirbti ar susipažinti su įslaptinta informacija, žymima slaptumo žyma „Visiškai slaptai“.

E. Šileikis savo ruožtu tvirtino nesuprantąs, kodėl yra verčiamas sveikatą tikrintis Vidaus reikalų ministerijos poliklinikoje, o išvados apie jo sveikatos būklę negali pateikti gydymo įstaiga, turinti jo ligos istoriją.

Jis taip pat sakė, kad pildyti klausimyno dėl darbo su slapta informacija nereikia, nes Konstitucinis Teismas yra išaiškinęs, jog teisėjams teisė dirbti su įslaptinta informacija kyla iš Konstitucijos, o ne iš įstatymų ar Valstybės saugumo departamento išduoto leidimo.

E. Šileikis 1990-aisiais baigė studijas Vilniaus universitete Teisės fakultete, 1991-aisiais Frankfurto prie Maino universitete Vokietijoje įgijo teisės magistro, 1994 metais – ir mokslų daktaro laipsnį.

Jis dirbo VU Teisės fakulteto asistentu, fakulteto prodekanu. Jis taip pat yra dirbęs Seimo kanceliarijos Teisės skyriaus patarėju, Vyriausybės kanceliarijos patarėju viešojo administravimo klausimais.

2008–2017 metais teisininkas ėjo Konstitucinio Teismo teisėjo pareigas ir tapo pirmuoju teisėju, pradėjusiu naudotis teise pareikšti atskirąją nuomonę Konstituciniame Teisme.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS